23 Nisan 2017 Pazar

Ankaralılar dört bir yanda sokağa çıktı: Hayır, mücadele sürüyor!

Şaibeli referandum sonuçlarının ardından Türkiye’nin dört bir yanında halk “Hayır biz kazandık” sloganıyla sokaklara çıkarken Ankaralılar da kentin dört bir yanında buluşmalar gerçekleştirdi
Şaibeli referandum sonuçlarına karşı Saray iktidarı çeşitli operasyonlarla hayır’ın sesini bastırmak istese de hayırcılar sokaktan vazgeçmiyor. Pek çok ilde “hayır” eylemleri sürerken Ankaralılar da bugün (22 Nisan) kentin dört bir yanında sokağa çıktı.
Kuğulu Park
Şarkılarla Kuğulu Park’ın içerisinde gezen Ankaralılar, dileklerini yazdıkları kağıtları parkın çeşitli yerlerine ve ağaçlara astı; çocuklara hayırlı şekerler dağıttı.
Etkinlikte, iktidarın oyları çalıp halkın iradesini yok saydığı belirtilirken “Başkanlığa hayır” sloganı tekrarlandı.
Batıkent
Referandum sürecinde “Hayır”ı 9 mahallede kurdukları Hayır Meclisleri ile örgütleyen Batıkentliler, bugün 3 noktada buluştu. “Hayır biz kazandık” diyen Batıkentliler 3 koldan gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından Batıkent Meydanı’na geldi. Meydanda yapılan açıklamada YSK’nın referandum sonuçlarına gölge düşürdüğü ve referandumun derhal iptal edilmesi gerektiği vurgulanarak şunlar söylendi:
“Referandumda çıkan YSK’nın ‘evet’ sonucunu kabul etmeyenler, itiraz edenler ve eleştirenler evleri basılarak gözaltına alınmakta, hatta tutuklanmaktadır. Tek adam rejimi korku rejimini şimdiden inşa etmeye başlamıştır.
Batıkent’te Halkevi’ne önce sivil faşistleri ardından resmi faşistleri saldırttılar, haksız yere 14 Halkevci’yi 3 gün gözaltında tuttular. Hergün Batıkent Metro çıkışında 3 tane toma, bir tane akrep ve 3 yarım otobüs çevik kuvvet ve gözaltı araçları bekletiliyor.
Bizler Batıkentliler bu durumdan rahatsızız. Derhal tomalarınızı, akreplerinizi, çeviklerinizi toplayın ve Batıkent’i terk edin. Huzurumuzu daha fazla bozmayın.
YSK referandum sonuçlarına gölge düşürmüştür. Derhal referandum iptal edilsin.”
Mamak
Mamaklılar Ege Anadolu Lisesi’nin önünde buluşarak “Hayır daha bitmedi, mücadele sürüyor” diyerek Tuzluçayır Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Mahalle aralarında yapılan yürüyüşe Mamaklılar evlerinden alkışlarla ve tencere-tava çalarak destek verdi. “Hırsiz, katil Erdoğan” sloganlarıyla Tuzluçayır Meydanı’na ulaşan Mamaklılar, milyonların Tek Adam rejimine “Hayır” dediğini, bu güce güvenmek gerektiğini belirtti. “Hayır” diyenlerin mücadeleye devam ettiği belirtilen eylemde, aynı güçle 1 Mayıs’ı örgütleme çağrısı yapıldı.
Dikmen

Dikmen halkı da Ahmed Arif Parkı’nda buluştu.