20 Nisan 2017 Perşembe

İstanbul polisi “‘Evet’ sonucunun meşru olmadığına ilişkin propaganda yapılmasını” gerekçe göstererek sabaha karşı ev baskınları düzenledi.

Öğrenci Kolektifleri’nden Denizcan Sarıkaya sabaha karşı düzenlenen baskında ailesiyle birlikte kaldığı evden gözaltına alındı. Sarıkaya’nın annesi Nurten Atagül, sabah 4.30’da gelen iki polis memurunun “16 Nisan gecesi halkı galeyana getirip sokağa dökmek” suçlamasını gözaltı gerekçesi olarak gösterdiğini, kimlik tespitinden sonra Denizcan Sarıkaya’yı gözaltına alıp Vatan Polis Merkezi’ne götürdüklerini belirtti.
Beşiktaş Halkevi’nden Murat Yıldırım, ÖDP’nin twitter hesabından yaptığı duyuruya göre ÖDP il yöneticisi Mesut Geçgel ve Toplumsol’da yer alan habere göre Beyoğlu’nda “Hayır” kampanyası yürüten Abdurrahman Atalay, İstanbul Üniversitesi öğrencisi Berkay Ustabaş, Fatih Haziran Meclisi’nden Serdar Gül de gözaltında. FKF de Genel Başkanı Ufuk Çavdar’ın da aralarında bulunduğu 9 FKF’linin evine baskın yapıldığını ve 4 FKF’linin gözaltına alındığını açıkladı.
Polisin elinde 38 kişilik bir liste bulunduğu ancak operasyon devam ettiği için listenin açıklanmadığı bildirildi.
Muğla’da 8 gözaltı

Öğle saatlerinde ise Muğla’dan gözaltı haberi geldi. İstanbul’daki baskınlarla aynı gerekçeye dayandırılarak çok sayıda adrese baskın düzenlendi. Baskınlar sonucunda 3’ü Öğrenci Kolektifleri üyesi 8 kişi gözaltına alındı.