25 Nisan 2017 Salı

Erdoğan rejiminin Mahkemeleri Cezada da Ayrımcı..!

Alevi Uğur Kurt'u Vuran Polise 12 Bin TL ceza, Şeriatçı Yasin Börü ve arkadaşlarını öldürdüğü iddia edilen 16 Kürt yurtseverine 5'er kez ağırlaştırılmış Muhabbet Hapis..!
Uğur Kurt'u vuran polise şaka gibi ceza;12 bin lira para cezası!
Okmeydanı’nda cemevi bahçesinde beklerken polis kurşunuyla hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüyle ilgili davada sanık polise ‘taksiren ölüme sebebiyet vermek’ suçundan bir yıl sekiz ay hapis cezası verildi. Hapis cezası, 12 bin 10 TL adli para cezasına çevrildi. Uğur Kurt, 22 Mayıs 2014’te Berkin Elvan eylemi ve Soma anmasına düzenlenen polis saldırısı sırasında öldürülmüştü. Sanık polis memuru Sezgin Korkmaz, üç yıldır tutuksuz yargılanıyordu. Uğur Kurt’u öldürdüğü için pişman olduğunu söyleyen Serkan Korkmaz’a verilen bir yıl sekiz aylık hapis cezası verildi. Hapis cezası 12 bin 10 lira adli para cezasına çevrildi.
Yasin Börü ve arkadaşları davası
2014'te Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suriye'nin Kürdistan kenti Kobani'ye saldırmasının protesto edilmesi için dayanışma eylemleri başlatılmıştı.
Bir yanda devlet öte yandan devletin tetikçi gücü şeriatçı domuz bağcısı Hizbu-kontranın legal kolu HÜDA-PAR Kobani dayanışma eylemlerine saldırmıştı.
HİDA-Parın militanlarından olan Yasin Börü ve üç arkadaşı Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde öldürlmişlerdi.
Türkiye'nin birçok şehrine de sıçrayan HDP ve YDGH'li gruplar ile HÜDA PAR'lılar arasındaki çatışmalarda 46 kişi ölmüş, 700'e yakın kişi yaralanmış, 350'ye yakın kişi tutuklanmış, binlerce ev ve iş yeri de zarar görmüştü.
Ankaraya alınana dava üç yıldır devam ediyordu. HÜDA-PAR'lıların kimler tarafından öldürüldüğü tespit edilmemeisne rağmen HDP'liler toplanarak sahte iddialarla Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un Diyarbakır'da öldürülmesiyle ilgili yargılanan 41 kişiden 16'sı "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ile "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet, ikisi de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 6 çocuk sanık ise "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ile "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından 110'ar yıl hapis cezası aldı.
Eylül 2015'de Ankara Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 çocuğun yargılandığı davada, 18 yaşından küçük 6 sanık tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.
6 çocuğun davası da 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 34 sanığın yargılandığı diğer dava ile birleştirilmişti.
Cumhuriyet savcısı 10 Şubat'ta mahkemeye sunduğu mütalaasında, 23 sanık hakkında 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 15 sanık için ise beraat talebinde bulunmuştu.
İşte iki mahkemenin sonucu birisi polisçe katledilen bir Alevi genç Uğur Kurt ve yargılama sonucu polisi mükafatlandıran mahkeme, öteki kim yada kimler tarafından öldürüldükleri tespit olunamayan Yasin Börü ve arkadaşları davasında

41. Kürt yurtseverini ağır hapis ceza veren mahkeme, verdiği bu kararlarla nasıl bir ayrımclık içinde olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.