20 Nisan 2017 Perşembe

Saray’ın gazetesi Star, Sendika.Org’u hedef gösterdi,..!

24 saat geçmeden Sendika-org bürosuna polis baskını gerçekleşti ve editör Ali Ergin Demirhan gözaltına alındı
Sendika Org'un haberine göre, 16 Nisan’da “hayır” iradesini YSK eliyle gasp eden ve gayri meşru bir Tek Adam rejimini hayata geçirmeye çalışan Saray-AKP iktidarı, yayın organlarıyla muhalif medyayı hedef göstermeye devam ediyor.
Saray’ın gazetesi Star’ın, dün (19 Nisan) Sendika.Org’u hedef göstermesinin üzerinden 24 saat geçmeden büromuza polis baskını gerçekleşti ve editörümüz Ali Ergin Demirhan gözaltına alındı.
Polis baskını sonrası “Evet” sonucu meşrulaşmayacak, Sendika.Org susmayacak!” başlıklı açıklamamızdaki şu sözlerimizi yinelemekte fayda var:
Basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı mücadelesi Türkiye halklarının demokrasi mücadelesinin temel başlıklarındandır. Faşizme, sansüre kalemimizle, kameramızla, klavyemizle, sözümüzle masa başında ve sokakta direnmek, tarihin ve bugünün en meşru eylemidir
Bu bilinçle bundan sonra da yaptığımız her haberin, yayımladığımız her yazının, sokaktan aktardığımız her görüntünün halkın demokrasi mücadelesinin bir parçası olduğunu bilerek hareket edeceğiz.
Tüm basın örgütlerini, faşizmle karartılmak istenen ekranları, gazeteleri emekleri ve halka duydukları sorumlulukla aydınlatan tüm basın emekçilerini ve elbette tüm Sendika.Org gönüllülerini, yani halkımızı “Hayır”ın sesini yükseltmeye, gerçekleri haykırmaya devam etmeye, Sendika.Org ile dayanışmaya çağırıyoruz.

Editörümüz Ali Ergin Demirhan, halkın gerçekleri öğrenmesini engellemek için tutukladığınız tüm gazeteciler ve “Hayır”ın sesini susturmak için gözaltına aldığınız tüm yurttaşlar derhal serbest bırakılmalıdır!