23 Nisan 2017 Pazar

Çocuklar elde silah savaştırıldı..!

Kayseri’de düzenlenen 23 Nisan kutlamalarında ellerine silah verilen anaokulu öğrencileri savaştırıldı. Gösterinin sonunda temsili olarak öldürülen öğrencinin üzeri bayrakla örtüldü.
Kayseri’deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Sami Yangın Anadolu Lisesi Spor Salonunda yapıldı. Lodos nedeniyle lisede yapılan törene Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Törende şiirler okundu, seymen ve mehter gösterileri yapıldı.
TEPKİ GÖSTERİLDİ
Törende Şükrü Malaz İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinin ‘Kınalı Kuzular’ ve ‘15 Temmuz’ gösterisinde, temsili bir çatışma anı sergilenerek, bir askerin hayatını kaybetmesi canlandırıldı. Evrensel gazetesinde yer alan habere göre rol icabi hayatını kaybeden öğrencinin üzerine Türk bayrağı örtüldü. Gösteri, salonu dolduran veliler tarafından alkışlanırken, bazı protokol üyeleri ise 23 Nisan kutlamalarında çocuklara oyuncak bile olsa silah verilmesini yadırgadıklarını dile getirdi.