19 Nisan 2017 Çarşamba

İstanbul’da Hileli Referandumu Protesto eden eylemlerin Dördüncü Günü Onbinler Sokağa Çıkarak : “Hayır bitmedi” dedi..!

YSK’nin, AKP’nin başvurusuyla mühürsüz oy pusulalarını geçersiz sayarak gayri meşrulaştırdığı referandum sonucuna karşı yapılan eylemler, İstanbul’un dört bir yanında dördüncü gününü geride bıraktı. Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Beylikdüzü, Sarıyer, Esenyurt, Sarıgazi, Maltepe, Ataşehir, Kartal,İkitelli, Bağcılar ve Avcılar’da yine on binler yürüdü, “Hayır bitmedi, mücadeleye devam” dedi, referandumun iptalini istedi
Beşiktaş
İstanbul’da kitlesel eylemlerin başlıca adreslerinden Beşiktaş’ta buluşma yeri yine Kartal Heykel’di. Heykeldeki buluşmada öncelikle sabah saatlerinde “hayır” oylarına sahip çıkanlara yönelik polis operasyonuna ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada gözaltılara tepkinin yanı sıra YSK’nin iptal başvurularını reddetmesine de tepki yükseldi, şaibeli referandumun tanınmayacağı ifade edildi.
Açıklama sonrasında “Her yer Hayır, her yer direniş”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarıyla yürüyüş başladı. Kitle Ihlamurdere Caddesi’nden Abbasğa Parkı’na ve daha sonra tekrar Kartal Heykel’e gelerek yürüyüşünü tamamladı. Yürüyüşe çevreden de katılımlar olurken, tencere tavalarla da destekler geldi. Kartal Heykel’de tüm baskılara karşın referandumun iptali için eylemlere devam edilmesi çağrısı yapıldı.
Beşiktaş'ta yürüyüş başladı: "Hırsız AKP, işbirlikçi YSK"#HayırKorkmuyoruz
Kadıköy
Kadıköy’de “Bu seçim meşru değildir, hayır biz kazandık” diyenler Süreyya Operası’nda buluştu. “Hırsız AKP, işbirlikçi YSK”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarının atıldığı yürüyüşte Kadıköy Hayır Meclisi’nin referandum öncesi hazırladığı “Başkanlığa hayır” şarkısı da kitleye eşlik etti. Yürüyüş sırasında bir binadan dev boyutta “Hayır bitmedi daha, sürüyor o kavga ve sürecek, yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!” yazılı pankart sallandırıldığında coşku doruğa ulaştı.
Yoğurtçu Parkı’na gelen Kadıköylüler, buradan ise “Karanlığı aydınlatmak için” diyerek ve telefonlarının fenerlerini açarak Kadıköy İlçe Seçim Kurulu’na yürüdü. Seçim Kurulu önünde ise Hayır Meclisleri’nin ortak açıklaması okundu, “Meşru olmayan bu seçim derhal iptal edilmelidir. Sandıkta kazandığımızı elde edene kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz” denildi
Kadıköy'de binler "Seni başkan yaptırmayacağız" diyor #HayırKorkmuyoruz
Bakırköy
Bakırköylüler üç gündür olduğu gibi yine Özgürlük Meydanı’nda bir araya geldi. AKP’nin hırsızlığına ve YSK’nin hırsızlığı örten kararına yönelik tepkiler yapılan konuşmalara ve atılan sloganlara yansırken, ilaveten sabah saatlerinde yapılan operasyon ve gözaltılara da “Biz 24 milyonuz, susturamazsınız” karşılığı verildi. Kitle daha sonra “Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor” sloganıyla Bakırköy sokaklarını yürüdü. Bini aşkın kişinin katıldığı yürüyüş, yarın yeniden buluşulmak üzere sonlandırıldı.
Bakırköylü "hayır"cılar Özgürlük Meydanı'nda sloganlarla yürüyüşe başladı, etrfatakileri de desteğe çağırıyor #HayırKorkuyoruz
Beylikdüzü
Beylikdüzü, İstanbul’da kitlesel eylemlerin bir diğer adresiydi. Beylikdüzü Meydanı’nda bir araya gelen bölge halkı, mahalle içlerinde sloganlarla bir yürüyüş yaptı. “Hırsız katil AKP”, “Hırsız AKP, işbirlikçi YSK”, “Hayır bitmedi, mücadeleye devam” sloganlarının atıldığı yürüyüşe her geçen dakika katılım sağlandı ve bini aşkın kişi caddeleri doldurdu. Yeniden Beylikdüzü Meydanı’na gelerek eylemlerini sonlandıran Beylikdüzü halkı, oy hırsızlığına karşı referandumun iptali için eylemleri sürdürme kararı aldı.
Beylikdüzü'nde binler "Karanlığa teslim olmayacağız" sloganlarıyla yürüyüşlerini sürdürüyor.#HayırKorkmuyoruz
İstanbul’un diğer ilçelerinde mahalle içlerinde yapılan eylemlerden görüntüler ve kareler
Bağcılar
Bağcılar halkı yürüyüşe başladı. "Gel gel" sloganları eşliğinde yürüyüşe katılım artıyor.#HayırKorkmuyoruz
Avcılar
Avcılar'da "Her yer hayır her yer direniş" sloganlarıyla toplanma devam ediyor #HayırKorkmuyoruz