29 Nisan 2017 Cumartesi

Gülmen ve Özakça'nın açlık grevinde risk artıyor..!

Açlık grevlerinin 52’inci gününde ‘ciddi risk’ dönemine giren ihraç edilen eğitim çalışanları Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için SES (Sağlık ve Sosyal hizmet Emekçileri Sendikası) Ankara Şubesi’nde basın açıklaması yapıldı.
Ankara Tabip Odası, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şube ve Çağdaş Hukukçular Derneği’nin çağrısı ile yapılan basın toplantısında açlık grevindeki eğitimcilerin sağlık durumuna ve girilen kritik evrede karşı karşıya bulundukları sağlık sorunları ve fiziksel hasar riskine ilişkin bilgi verildi.
‘HEPSİ VİCDANIMIZI TEMSİL EDİYOR’
Yüksel Caddesinde eylem yapan kamu çalışanlarına atıfta bulunarak ‘Hepsi vicdanımızı temsil ediyor’ diyen Türkiye İnsan Hakları Vakfı Genel Sekreteri Dr. Metin Bakkalcı toplantıda şunları aktardı:
“Bu arkadaşlarımızdan iki tanesi açlık grevi yapıyor. Bilindiği gibi 51’inci gün açlık grevinde içinde bulunan koşullara bağlı olarak ciddi risk içerir. Biz sağlıkçılar olarak önce yaşam diye yol gösteririz. Aslolan onurlu yaşamdır. Bu arkadaşlarımız da onurlu yaşam için telaş gösteren bir haykırışta bulunan arkadaşlarımızdır.”