30 Nisan 2017 Pazar

Kemal Kurkut’un kırkı çıktı: Annesinin gözlerine bakın, ağıtına kulak verin..!

Diyarbakır Newroz’unda polisler kurşunuyla infaz edilen Kemal Kurkut’un mezarı başında anma düzenlendi. HDP’li vekiller ile olay anını görüntüleyen gazeteci Abdurahman Gök’ün de katıldığı kırk lokmasında ağıtlar yakıldı
Diyarbakır Newroz’unda polis kurşunu ile infaz edilen Kemal Kurkut’un ölümünün üzerinden 40 gün geçti. Kurkut’un ailesi, Malatya’da Kurkut için 40’ıncı gün lokması dağıttı. Kemal için dağıtılan lokma etkinliğine, HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknaz Uca, HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, sanatçı Ferhat Tunç, HDP-DBP İl yöneticileri ve Kemal’in öldürülme anını fotoğraflayan gazeteci Abdurrahman Gök’te katıldı.
21 Mart’da gerçekleşen Newroz kutlamalarına katılmak için Malatya’dan Diyarbakır’a giden 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, polis kurşunu ile yaşamını yitirmişti. Diyarbakır Valiliği yaptığı açıklamada Kurkut’un “Canlı bomba” olma şüphesi ile vurulduğunu kaydetti. Dihaber’den gazeteci Abdurrahman Gök’ün olay sırasında çektiği 8 kare fotoğraf, olayın infaz olduğunu gözler önüne serdi
Abdurrahman Gök’ün ‘tanıklık ettiği’ o sekiz kare…
Gök’ün çektiği 8 kare fotoğrafta Kurkut, yarı çıplak bir şekilde polis noktasından öne doğru koşuyordu. O sırada polis arkadan Kurkut’a ateş açıyordu. Kurkut’un öldürülmesi fotoğraflarda kare kare görülüyordu.
Kemal Kurkut’un acılı ailesi, oğulları için dağıttıkları 40’ıncı gün lokmasına gazeteci Abdurrahman Gök’ü özel davet etti. Kemal’in annesi Secan, etkinliğe katılan ve oğlunun öldüğü anını fotoğraflayan Gök’ü karşısında görünce göz yaşlarına hakim olmadı. Gök’e sarılan acılı anne Secan, ‘kurbana te’ (kurban olayım sana) diyerek, ağıt yakarak ağladı.
Baydemir: Kemal bizim misafirimizdi, onu koruyamadık
Kemal’in annesi Secan’ın elini tutarak destek veren HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, “Kemal kırk milyonun şehididir” dedi. Bu cinayetin üzerinin kapatılmayacağını, hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Baydemir, “Bu zulüm zalimin yanına kalmayacak. En büyük öç alma bu topluma adalet armağan etmektir. Biz sizden helallik istiyoruz. Kemal bizim misafirimizdi, onu koruyamadık” diyerek aileye sabır diledi.
Kurkut ailesi, yakınları ve kalabalık bir kitlenin katılımı ile Kemal’in 40’ıncı ün lokması dağıtıldı. Ardından Kemal Kurkut’un Topbaş’ta bulunan mezarı ziyaret edildi.
Kaynak: Dihaber