22 Nisan 2017 Cumartesi

Sinop halkı haykırdı: Nükleer santrale izin vermeyeceğiz!


Sinop’ta Nükleer Santral Karşıtı Platform’un çağrısı ve çok sayıda kişinin katılımıyla “Sinop nükleer santral istemiyor” mitingi düzenlendi
Sinop Nükleer Santral Karşıtı Platform’un çağrısıyla bugün (22 Nisan) “Sinop nükleer santral istemiyor” mitingi düzenlendi.
Diyojen heykeli önünde buluşan yüzlerce kişi sloganlarla mitingin yapılacağı Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü.
Eylemde “Nükleere inat yaşasın hayat”, “Yaşamı yok eden enerjilere hayır” yazılı taşındı, “Susma haykır nükleere hayır”, “Nükleere karşı omuz omuza” sloganları atıldı. Yürüyüş sırasında “Hırsız AKP, işbirlikçi YSK”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarıyla da gayri meşru referandum sonuçlarına da tepki gösterildi.
Yürüyüş, Tuzcular Caddesi’nden İskele Meydanı’na kadar gerçekleşti. Mitingde konuşan Sinop Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Murat Şahin, 26 Nisan 1986’daki Çernobil faciasının üzerinden 31 yıl, 11 Mart 2011’deki Fukuşima kazasının üzerinden ise 6 yıl geçtiğini ifade etti.
Sinop’un nükleer bataklığına sürüklendiğini ve buna izin vermeyeceklerini belirten Şahin, “Siyasi iktidar bu konuda her türlü hukuksal denetimden kaçmaya çalışıyor. Çernobil ve birçok yıkıcı kazalara rağmen nükleerde ısrar ediliyor. Nükleer hem çok tehlikeli hem pahalı, hem dışa bağımlı enerjidir. Ülkemizin buna ihtiyacı yoktur” şeklinde konuştu.
Şahin’in ardından Sinop Nükleer Karşıtı Platform Derneği adına da Avukat Mehmet Horuş söz alarak, “Nükleer savaşa karşı doğayla ve halklarla barışı savunacağız” dedi.
Mitingde TMMOB adına Cemalettin Küçük, Şehir Plancıları Odası adına Orhan Sarıaltun, Sinop Nükleer Karşıtı Platform adına Can Ergün, söz aldı.
Katılımın yoğun olduğu coşkulu geçen miting, müzikler ve halaylar eşliğinde son buldu.