26 Nisan 2017 Çarşamba

DİSK, KESK, TMMOB, TTB: 1 Mayıs’ta 1 Mayıs Alanlarındayız Çağrısı yaptı..

DİSK, KESK, TMMOB, TTB: 1 Mayıs’ta 1 Mayıs Alanlarındayız Çağrısı yaptı..
1 Mayısta 1 Mayıs Alanına Hayırını Alda Gel..!
DİSK Genel Merkezi’nde yapılan basın toplantısıyla DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 1 Mayıs’ta alanlardayız dedi. Yapılan açıklamada “Bizler dört emek ve meslek örgütü başta olmak üzere, dost kurumlarla beraber İstanbul’da Bakırköy Halk Pazarı başta olmak üzere, Türkiye’nin her yerinde olabildiğince yaygın, kitlesel, coşkulu ve Hayır’lı 1 Mayıs buluşmalarını birlik içerisinde örgütleyeceğimizi ilan etmek istiyoruz” denildi.
Yapılan basın toplantısında konuşan meslek örgütü temsilcileri 1 Mayıs’a gelinen süreci değerlendirerek, işçilerin, emekçilerin Hayır demeye devam etmesi çağrısında bulundu.
“Olağanüstü Hal’e, Kanun Hükmünde Kararnamelere ve tek adam rejimine HAYIR demek için 1 MAYIS’TA ALANLARA” denilen açıklamada, yüzbinin üzerinde kamu emekçisinin ve işçinin haklarında hiçbir yargı karar ıbulunmadan işinden edildiğini hatırlatılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Halkın seçtiği vekillerin yaptığı Seçim Yasası’nı yok saymayı marifet bilen YSK örneğinde oldugu gibi, adaletin çivisinin çıktığı, meclisin tamamen yok sayıldığı tek adam rejimine 1 MAYIS meydanlarında tüm gücümüzle HAYIR diyeceğiz”
Referandumun hemen ardından Kıdem Tazminatının kaldırılmasının gündeme getirildiğini hatırlatan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “80 yıllık kazanımlarımıza göz dikenlere, “Hayır” demek için 1 Mayıs alanlarında olacağız. Emekçilerin iş güvencesi, işsiz kaldığında kara gün dostu olan kıdem tazminatlarından nemalanmak isteyenleri, İşsizlik Sigortası Fonu’nu yağmalamalarından tanıyoruz. Tüm emekçileri yağmaya ve talana Hayır demeye, 1 Mayıs alanlarına çağırıyoruz” dedi.
Yapılan ortak açıklamada taşeronlara kadro vaadi verenlerin kiralık işçilik uygulaması ile iş güvencesini ortadan kaldırdığına değinilirken, 1 Mayıs alanlarına çağrı şöyle dile getirildi:
“Bu topraklarda emeğiyle, onuruyla hemen herkesin HAYIR dediği o kadar çok şey var ki! 1 Mayıs alanları herkesin, “Hayır”ını alıp geldiği rengarek ve apaydınlık meydanlar olacak. İşsizliğe hayır, kiralık işçiliğe, iş cinayetlerine, krize, yoksulluğa, zamlara, içeride ve dışarıda savaşa, çocuk istismarına, cinsiyetçiliğe, kamu hizmetlerinin ticarileşmesine hayır. Gazetecilerin, siyasetçilerin, gençlerin hapishanelere doldurulmasına hayır. Akademinin ve bilimin bitirilmesine hayır. Sömürüye hayır, diktaya hayır, gibi milyonlarca Hayır’lı çığlık 1 Mayıs alanlarında buluşacak.
Haydi hep beraber, birlik olarak dayanışmamızı güçlendirerek mücadelemizi büyütmek için 1 Mayıs alanlarına”