24 Nisan 2017 Pazartesi

Erdoğan kliğinin Kürt Sorununda ‘Yeni Çözüm’ iddiaları ‘psikolojik savaş taktiği..!

’HDP Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım ve DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, ‘yeni çözüm’ süreci iddialarının ‘özel savaş taktiği’ ve ‘Kürtlerin kafasını karıştırmaya yönelik bir yalan’ olduğunu söyledi.
Artı Tv’de Ahmet Nesin’in programına telefonla bağlanan HDP Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, Yeniçağ yazarı Ahmet Takan’ın gündeme getirdiği ‘yeni çözüm’ süreci iddiası için “Hani bir deli kuyuya taş atar bin akıllı çıkarmaya çalışır ya öyle bir şey” değerlendirmesini yaptı. Olmayan bir şeyle gündemin saptırılmaya çalışıldığını söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:
“Çünkü farklı bir çerçevede yeni bir sürecin başlama ihtimali şu an yok. Süreç ancak sayın Öcalan ile başlar. Sürecin temel muhatabı PKK ile başlar, demokratik kurumlardan başlar. Fakat görünürde ve gündemde böyle bir şey yok. Onun dışında AKP ve MHP ittifakının şu anda uygulamaları, gündemleri itibarıyla da böyle bir şeyin gerçekçi olmadığını düşünüyoruz.”
Yıldırım, yazıda ifade edilen isimlerle ve kesimlerle de böyle bir sürecin başlama koşulu ve kapasitesi olmadığını vurguladı:
“Bu yazının amacı son dönemde biraz da Hayır cephesinin açığa çıkardığı meşru olmayan referandum sonuçlarını manüple etmeye yönelik. Yoksa diyelim ki onun koşulları bir şekliyle vardır; ama bu koşulların kısa sürede gerçekçi olmadığını düşünüyoruz.”
Böyle bir süreç olmadığı için ‘tartışmanın bile anlamı olmadığını’ ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Suni gündem oluşturma amaçlı. Eş başkanlarımız, vekillerimiz, bine yakın demokratik siyasetçinin zindanlarda tutulduğu, İmralı’da mutlak tecridin uygulandığı, hiçbir şekilde haber ve bilgi alınmadığı bir durumdayken böyle bir durumu tartışmayı bile doğru bulmuyoruz. Şu nedenle şu şekilde olur mu olmaz mı tartışması bile manüplasyon amaçlı bir yaklaşımdır. Öncelikle ne olursa olsun sayın Öcalan üzerindeki mutlak tecrit aşılmadığı sürece İmralı merkezli ifade edilecek her söylem gerçekçi ve doğru değildir.”
HATİP DİCLE: ÇÖKTÜRME PLANI SÜRÜYOR
Takan’ın yazısında ‘yeni çözüm’ için desteğinin alınmaya çalışıldığını iddia ettiği DTK Eş Başkanı Hatip Dicle de “Böyle bir şeyden benim haberim yok” dedi.
Dicle, söz konusu iddiaları siyasi açıdan yorumlamak gerekirse “manüplasyon, özel savaş ve psikolojik savaş taktiği” olduğunu belirtti. İmralı Heyeti’nde de yer aldığını anımsatan Dicle, “O görüşmeler sırasında bile devlet, AKP ile bir çökertme planı hazırlamıştı. Buna göre PKK tasfiye edilecek yerine yapay muhataplar yaratılarak; KDP çevreleri, HÜDA-PAR gibi, bunlarla sözüm ona Kürt sorunu çözülecekti. Şimdi bunun yeniden gündemde olduğu görülüyor” dedi.
Erdoğan’ın ‘Pirus zaferinden sonra hem dış dünyada hem de iç kamuoyunda prestij kazanmak’ peşinde olduğu için bu tür ‘yalanlara’ başvurulduğunu vurgulayan Dicle, şöyle devam etti:
“Gerçekle ilgisi yoktur. Bunlar Erdoğan’ın oyununa geliyorlar. Her ne kadar muhalefet yapmak için söylüyorlarsa da Erdoğan’ın değirmenine su taşıyorlar. Kürt halkı içinde kafa karıştırmaya yönelik yaklaşımlardır, bunlar. Özgürlük hareketine karşı tavır geliştirmek istiyorlar. İstediklerini alamadılar referandumda, şimdi hile hurda peşindeler.”
Çökertme planının bir parçasının sürdüğünü belirten Dicle, Öcalan’ın son görüşmelerden birinde söylediği sözleri de anlattı:

“Sayın Öcalan bu konuda son toplantılardan birinde şöyle demişti, ‘Bu Dolmabahçe mutabakatıyla müzakereler başlamazsa, siz buraya gelseniz bile bizim görüşmelerimiz ancak bir sohbet toplantısı olur, hiçbir resmiyeti olmaz.’ Öcalan bunu da bize söylemişti. Bu nedenle tamamen özel savaş taktiği.”