22 Nisan 2017 Cumartesi

CHP Önce Halkın Gazını Aldı Sonra Şaibeli Referandumu Meşrulaştırmak İçin AKP'ye Desteğe Koştu..!


CHPde beklenen oldu, Sokak korkusu CHP'yi fabrika ayarlarına döndürdü. Önce referandumun hileli olduğunu ve meşru olmadığını,gerekirse mecliste çekilme dahail her yolun denneceğiaçıklmaıs yaptı, bir kaç saat geçmeden söyleidkleirni yalayıp yutarak, TBMM Grubu mecliste kalma kararı aldı..!
CHP TBMM Grubu, referandum sonrasında tabandan gelen “meclisten çekil” konusunu tartıştığı 6 saat 40 dakikalık toplantı sonrasında, mecliste kalarak, “çok daha aktif ve sert mücadele yürütme” kararı aldığını açıkladı.Çok sert muhalefet nasıl olacakmış?AKPye destek olarak sanırız. .
CHP TBMM Grubu, halk oylamasının sonuçlarını değerlendirmek üzere, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti genel merkezinde, basına kapalı gerçekleşen toplantı, 6 saat 40 dakika sürdü.
Sonrasında bir açıklama yapılmayan toplantıda, 16 Nisan'da gerçekleştirilen halk oylamasının sonuçları masaya yatırıldı. Milletvekillerinin söz alarak değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda, sonuçlara ilişkin sunumlar da yapıldı.
Grup toplantısında 50'ye yakın milletvekili söz aldı. Bu milletvekillerinin her biri referandum sürecine ilişkin değerlendirmeler yaparken, bundan sonra yapılması gerekenler hakkında da fikirler sundu. Toplantıda “Hayır’a” verilen desteğin önemine dikkat çekilirken, bundan sonraki süreçte ise bütün Türkiye'yi kucaklayan bir dil geliştirilmesi gerektiği anlatıldı. Grup toplantısında, CHP'nin tüm kesimlerin hukukunu koruması gerektiği vurgulandı.
Toplantıda MYK'nın yapıldığı gün tartışmalara neden olan CHP'nin TBMM'den çekilme konusu da ele alındı. CHP TBMM Grubu, Mecliste daha aktif bir mücadaleyle bundan sonraki sürecin yürütülmesi konusunda mutabık kaldı. Halk oylaması sonuçlarına ilişkin yapılan itirazlar da toplantıda değerlendirildi.
Yapılan toplantıda; çok yakın bir zaman da “Demokrasi ve adalet mitingleri” olabileciği de belirtilerek, CHP olarak kimseyi sokağa davet etmediklerini vurguladığı öğrenildi. Ancak tabanın sokağa çıkması durumunda yaşanabilecek mağduriyetlerde o kişilere sahip çıkılması kararı alındı. Kılıçdaroğlu'nun “Biz devleti yönetmeye talibiz, sokaklarda işimiz olmaz. Tüm hukuki ve demokratik haklarımızı kullanacağız” dediği kaydedildi
Kısacası kitle hareketinin gelişip güçlenmeisnd eve kendi faşzimin koltuk değnekliğini rolünüde sürdüremez duruma geleceğini gören devletçiCHP önderliği birkez daha muhalifeti düzen içind eriterek devlete hizmet etme rolünü oynadıını vehala bazı solcu geçinene kesimlerin CHPde dmokrasi mücadelesi beklentisinin ne kadar boş haladen öte bir anlam ifade etmediğini tanıtladı.