27 Nisan 2017 Perşembe

'Dokunulmazlıklara karşı çıkana partiden atarız denildi'..!

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı Anayasa Mahkemesi'ne gitme kararı veren milletvekillerine parti yönetimi tarafından 'partiden atarız' denildiğini söyledi.
Özgürüz'de periscop yayınında Hayko Bağdat'ın sorularını yanıtlayan Fikri Sağlar, CHP genel merkez yönetimini eleştirdi.
Genel Merkezin referandum sonrası tutumuna yönelik bir çok ildeki gençlik örgütlerinin yanısıra gençlik kolları genel başkanlığından da benzer eleştiri seslerinin yükseldiğini söyleyen Sağlar, "Aslında rejem değişti türkiyede bunun farkına varmalıyız. İki gün sonra YSK kesin neticeyi ilan ettiği andan itibaren yeni anayasa, değiştirilmiş yeni idari sistem devreye giriyor" dedi.
HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile birlikte 11 milletvekilinin tutuklanmasına yol açan dokunulmazlıkların kaldırılması meselesinde de CHP yönetiminin 'yanlış' hareket ettiğini vurguladı. Sağlar, "CHP evet dokunulmazlıkların kaldırılması meselesinde son derece yanlış hareket etti, hala da ediyor" dedi. Sağlar, şöyle devam etti:
"Bizim 130 milletvekilimiz var, 110'u dokunulmazlıkların kalkmasına karşı tavır koydu, net hayır dedi. Sonra biz çıktık dedik ki; dokunulmazlıkların kalması anayasaya aykırıdır, bunun tek yeri anayasa mahkemesidir anayasa mahkemesine gideceğiz, 110 milletvekili imzasıyla başvuracağız dedik. Bize dediler ki 'yaparsanız partiden atarız'. Şimdi onun için diyorum ki meclisin kapanmasına fiilen o gün karar verildi dememin altında yatan nedenlerden bir tanesi budur."
"CHP'yi eleştirmek çok kolay gibi geliyor ama gerçekleri söylemek lazım" diyen Sağlar, eleştirilerini şöyle sürdürdü:
"Bugünkü kadrolar maalesef Türkiye'nin geleceğiyle ilgili ve geçmişinden bu güne kadar yapmış oldukları hatalarla Türkiye'yi gelecekte parlamenter demokratik issteme döndürecek kadrolar değil. Ben bu sözü inanarak söylüyorum, kimseyi de kırmak istemiyorum."
Sağlar, 'Siz bu yönetimin yerine aday mısınız? Genel Başkanlık adaylığını buradan açıklar mısınız?' sorusu üzerine de "Hayır, böyle bir şey yapmak istemem, şimdi yapmak istemem. Tekrar partiyi yeni bir kavganın içine sokmak istemem" yanıtını verdi.
SEÇİMLİ KURULTAY ÇAĞRISI
Sağlar, şunları söyledi:
"Ama bu parti ciddi biçimde yeni siyaset yapma biçimine uygun sol, sosyal demokrat hatta sosyalist solu içinde barındıran yeni bir program ve tüzükle ortaya çıkmalı. Ve yeni siyaseti yani tek adamlıktan demokrasiye geçme yapısını oluşturacak bir yapıyı ortaya çıkarabilir.

Genel başkana söylediğim şudur; mutlaka tüzük ve program kurultayını yapın ama eğer kendinize güveniyorsanız seçimli yapın. Güvenmiyorsanız önemli değil ama yapın. Çünkü bu parti bu şekilde idare edilemediği için kendi yoluna yürüyemiyor. Bizim partinin tabanı genetik anlamda solcudur."