11 Mart 2018 Pazar

Afrin operasyonunda 51. gün: TSK ve cihatçılar kent merkezine yaklaştı, Kürtlerden Serhildan çağrısı..!


TSK ile AKP destekli cihatçı grupların Afrin’e yönelik operasyonu 51. gününde (11 Mart) devam ediyor. TSK ve cihatçı gruplar ile YPG-YPJ güçleri arasındaki çatışmaların kent merkezine yakın noktalarda yoğunlaştığı, mesafenin 2-3 kilometreye kadar düştüğü belirtiliyor.
TSK’yle birlikte hareket eden cihatçılar, dün (10 Mart) gün içinde Afrin kent merkezine yakın noktalardan fotoğraflar geçmişti.
Ayrıca TSK ve cihatçı gruplar, bölgenin güneybatısındaki Cinderes’ten doğuya doğru ilerleyerek Afrin kent merkezini tamamen kuşatma altına almaya çalışıyor.
Afrin’in kenar mahallelerine hava saldırısı
Fırat Haber Ajansı (ANF), TSK’nin Afrin’in kenar mahallelerine yönelik hava saldırıları gerçekleştirdiğini bildirdi.
Rojava’dan yayın yapan Hawar Haber Ajansı (ANHA) ise, Afrin kent merkeze bağlı Eşrefiye Mahallesi’nde halkın gece geç saatlerden itibaren ateş yakarak nöbet tuttuğunu belirtti.
Rojavalı yetkililerden serhıldan çağrısı
TSK ve cihatçıların Afrin kent merkezine yaklaşması üzerine Rojavalı yetkililerden serhıldan çağrısı geldi.
Afrin’de bulunan Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Kurucu Meclisi Eş Başkanı Hediye Yusuf ve Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eş Başkanı İlham Ahmed ile TEV-DEM Eş Başkanı Asya Abdullah ve PYD Eş Başkanı Şahoz Hasan, bölgede katliamların yaşanabileceğini belirterek herkese bulunduğu her yerde eyleme geçmesi çağrısı yaptı.
ANF, çağrının ardından Almanya’nın dört bir yanında ve Avusturya, Fransa, İngiltere, İsviçre, Hollanda, İsveç’teki kentlerde protesto gösterilerin yaşandığını bildirdi.