21 Mart 2018 Çarşamba

Şamil Tayyar'ın 'FETÖ açıklaması AKP'yi karıştırdı..!

AKP Antep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, "FETÖ'cü iş adamlarının serbest bırakılması karşısında 1 milyon dolar alındığı" iddiasını ortaya atması, AKP içinde rahatsızlığa neden oldu.
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Tayyar'ın "FETÖ borsası kuruldu, milyon doları veren serbest kalıyor" açıklaması karşısında, Tayyar'ı 'FETÖ' ile mücadeleyi sulandırma suçlamasında bulundu.
Tayyar o açıklamasında, Gülen cemaati üyesi iş adamlarının 'FETÖ' suçlaması ile tutuklanmasının ardından 'itirafçı' ilan edildiğini ve ardından da yüklü miktar para ödemelerinin ardından serbest bırakıldıklarını iddia etmişti.
Tayyar aynı zamanda, konu hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) suç duyurusu yaptığını söyledi.
Elitaş ise, CNN Türk'te Şirin Payzin'in sunduğu 'Ne Oluyor' programında Tayyar'ın açıklamalarına tepki gösterdi.
Elitaş şunları söyledi:
"Şamil Tayyar orada bir ifade kullanıyor. ‘Ben milletvekiliyim aslında ben söylediklerim suç duyurusu niteliğindedir diyor.’ Eğer böyle bir borsa kurulmuşsa, insanlar milyon dolarla serbest bırakılıyorsa Şamil Bey’in yapması gereken savcılara gidip suç duyurusunda bulunmasıdır. Bugünlerde, sırf bu işleri sulandırabilmek adına, FETÖ ile mücadeleyi biraz gevşetebilmek adına böyle iddiaların ortaya atıldığını söyleyebiliriz. Bu, kamuoyu nezdinde olumsuz algı oluşturabilmek için yapılmış bir operasyondur."