17 Mart 2018 Cumartesi

Türk Devleti Afrin’ İşgalinde Bahçelinin ‘’ taş üstünde taş gövde üstünde baş bırakmamak ‘’ sözlerini uyguluyor..!


Bir toplumun siyasi, politik ahlaki, psikolojisi, sosyal ilişkileri kültürel anlayışının yansıtan ‘’ Atasözleri ‘’dır. Türk Toplumun yüzyılların birikimi sonucu oluşan sosyolojik şekillenme, uluslararı alanda bıraktığı birikim ve izlenimlerin ortaya çıkardığı sonuç; Barbarlık, Yıkım, Talan, Tecavüz kısacası geçtiği topraklar da ‘’ Otların Yeşermediği ‘’ dır. Türk-Moğol sürüleri diye adlandırılan bu toplum geçtikleri yerlerde uygarlık-Medeniyet ve İnsanlığa bakış açılarını ifade eden en anlamlı atasözleri ‘’ Taş Üstünde Taş-Gövde Üstünde Baş Bırakmadıkları ‘’. Yakıp-Yıkmadır.
Türk toplumunun Psikolojik olarak ahlaki şekillenmesini, Güvenirsizliklerini ‘’ Puştluklarını ‘’, ‘’ Sinsi ve Acımazlıklarını ‘’ Yaltakçılıklarını ‘’ ifade eden en güzel Atasözleri ‘’ Büktüğün Eli Kıracaksın Bükemediğin Eli Öpeceksin ‘’, ‘’ Köprüden Geçinceye Kadar Ayıya Dayi Diyeceksin ‘’
Bu anlayışlarından dolayı Türk toplumu Filozoflar, yazar ve düşünürler tarafından haklı olarak İnsanlığın büyük talihsizlığı barbar sürüsü topluluk olarak adlandırılmışlardır.
Özellikle Osmanlının çöküşü ve ‘’ Kurtuluş Savaşı ‘’ diye adlandırdıkları, Kürdistan ve Anadoluda’ da gerçekleştirdikleri soykırımdan sonra Balkan ve Asya’dan getirdikleri devşirmek topluluklar ile yok edemedikleri Kürdistan halkını tasfiye etmeye birinci hedef olarak önlerine koydular.
Kendilerinin varlık ve yaşamalarını Kürtlerin Yok edilmeleri temelinde şekillendiren ve böyle bir psikolojik ruh hali ile şekillenen Türk toplumu ile sorunların diyalog ve barışçı temeller çözülme şartları yoktur. Türk devleti ve Türk halkının bu konudaki tavrı net ve açıktır. Kendi içinde netleşmeyen-yalpalayan Kurd politik dünyasıdır.
Kürdistan Politik dünyasının Sorunların köklü ve kalıcı olarak barışçı yollarla çözümü bir kez daha 7 Haziran 2015'den sonra boşa düşmüştür. Devlete dokunmadan ve devrimden vazgeçerek Kürdistanına özgürlük ve Türkiye ye demokrasi hayalden öte bir anlam ifade etmeyecektir.
7’ den 70’ e Tüm devrimci-sosyalist ve Kürtler eşitlik ve özgürlük için birleşik bir direniş hattı örmeden emperyalistler ve işbirlikçileri arasındaki çelişkinin yarattığı yarıklara umut bağlamak halkların geleceğini bilinmezliğin kör kuyusuna itmek olacaktır.
Biliyoruz ki, T.C. devleti, girdikleri topraklardan atılmadan ve yenilmeden asla geri çıkmaz. Ata sözlerinin de dile getirdiği gibi ‘’ taş üstünde taş gövde üstünde baş bırakmamak ‘ önce Kuzey Kürdistan da ve şimdide Afrin işgalinde uygulanan budur.