28 Ekim 2017 Cumartesi

292. F Oturması: Bahattin Solhan serbest bırakılsın!


Hasta tutsaklar için her hafta Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirilen F Oturması eyleminin 292. haftasında Bahattin Solhan'ın sağlık durumuna dikkat çekildi.
Eylemde ilk olarak söz alan Sevim Kalman sürgün sevklere ve tutsakların eşyalarını alamamasına değindi. Artık tek kişilik ring araçlarının devreye sokulduğunu söyleyen Kalman, OHAL ile baskı ve hak gasplarının tırmandığını anlattı.
İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu adına basın açıklamasını Çetin Durukanoğlu okudu. Hapishanelerde artan baskı ve tecrit uygulamalarının teşhir edilmesiyle başlayan açıklamanın devamında 1997 yılında kafasından mermiyle yaralanan hasta tutsak Bahattin Solhan'ın sağlık durumu hakkında bilgi verildi.
Solhan beyin travması geçirdi, tedavi edilmedi
Yaralı halde Adıyaman E Tipi Hapishanesi’ne götürülen Solhan’ın beyin travması geçirdiği ve uzun süre tedavi edilmediğine dikkat çekildi. Hasta mahpusun, bu nedenle vücudunun sol tarafında uyuşma ve tutulmalar hissettiği, unutkanlık ve şiddetli baş ağrısı yaşadığı belirtildi. Solhan’ın 2012 yılında Diyarbakır D Tipi Hapishanesi'ne, 2016'da ise Bolu F Tipi Hapishanesi'ne sürgün edildiği hatırlatıldı.
Beyin travması, mide ülseri, vücutta iltihaplanma, fıtık gibi birçok hastalığı olan Solhan'ın sağlık durumunun hapishane koşullarında daha da ağırlaştığı belirtilerek serbest bırakılması istendi.
Eylem “Hasta mahpuslar serbest bırakılsın!”, “Bahattin Solhan serbest bırakılsın!”, “Tedavi haktır engellenemez!”, “Tecrit işkencesine son!” sloganlarıyla sona erdi.