21 Ekim 2017 Cumartesi

TV 10 eylemi: “Korku imparatorluğuna karşı kalemlerimiz susmayacak!”

KHK ile kapatılan TV 10’un yeniden açılması için başlatılan eylemlerin 55. haftasında, ETHA, Mezopotamya Ajansı ve Jinnews çalışanlarının gözaltına alınmaları protesto edildi.
Galatasaray Meydanı’nda saat 14.00’te yapılan eylemde TV 10 adına yapılan konuşmada geçen hafta içinde gözaltına alınan basın çalışanlarına değinildi. Gözaltındaki gazetecilerin serbest bırakılması istenerek “Gazetecilik suç değildir” denildi.
Hapishanelerde 100'den fazla tutuklu gazetecinin olduğu, TV 10, İMC TV, Hayat TV kanallarının kapatıldığı hatırlatılarak, “Korku imparatorluğuna karşı kalemlerimiz susmayacak, yazmaya devam edeceğiz” vurgusu yapıldı.
TV 10 çalışanı konuşmasında, Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun söylediklerine de değindi. Karamollaoğlu’nun Sivas Katliamı’na “katliam” demekten imtina ettiği dile getirilerek şu ifadeler kullanıldı: “Çünkü katliam sırasında Karamollaoğlu Sivas’ta belediye başkanıydı ve oradaydı. O gün katliama göz yumduğu için bugün katliam demekten imtina ediyor.”

Eylem “Sivas’ın hesabı sorulacak!”, “Özgür basın susturulamaz!”, “Alevilerin sesi susturulamaz!” sloganları atılarak bitirildi.