28 Ekim 2017 Cumartesi

Kadıköy’de tutuklu gazeteciler için yürüyüş..!


Tutuklu gazeteciler için İstanbul Kadıköy’de yürüyüş düzenlenerek, 31 Ekim’de görülecek Cumhuriyet ve Özgür Gündem davalarına çağrı yapıldı. Yürüyüş için saat 12.00’de toplanan kitle Mehmet Ayvalıtaş Parkı’ndan “Gazetecilere özgürlük” pankartının arkasında yürüyüşe geçti. Bahariye Caddesi’nden Boğa’ya doğru yapılan yürüyüş boyunca tutuklu gazetecilerin isimleri anılarak “Çıkacak yine yazacak!” sloganı ile “Hemen şimdi adalet!”, “Susma haykır özgür basın haktır!” sloganları atıldı.
“Gerçekleri gizlemek için gazetecileri tutukluyorlar”
Boğa’ya gelindiğinde ise “Dışarıdaki gazeteciler” imzalı basın açıklaması Gülşah Karadağ tarafından okundu. “Onlarca gazeteci tutsak oldukça hiçbirimiz özgür olamayacağız” denilen açıklamada gazetecilerin gerçeklerin gizlenmesi amacıyla tutuklandığına değinildi. Açıklamanın devamında şunlar söylendi: “Çünkü gazetecilerin tutsak edilmesi, iş cinayetlerine kurban verilen işçinin, iliğine kadar sömürülen emekçinin, hayatın her alanında taciz ve tecavüze uğrayan, katledilen kadınların çığlığının bastırılması içindir. Eğitimsizliğe ve oyun çağında açlık fiyatına çıraklığa mahkûm edilen minicik yavrularımızın alınlarından damlayan teri, gözlerinden akan yaşı, maruz kaldıkları eziyeti; kirin, pasın içinde tamamen görünmez kılmak içindir.”
“31 Ekim’de Çağlayan’a”
Dünyada en çok tutuklu gazetecinin Türkiye’de olduğu hatırlatılan açıklamada “Böylesi bir zorbalığa hiçbir ülkenin halkının layık olmadığını biliyor ve o yüzden tahammül sınırlarının çoktan aşıldığını söylüyoruz. Bu esarete, bu cehalete katlanmak zorunda değiliz” denildi. 31 Ekim günü Çağlayan’daki adliyede görülecek Özgür Gündem ve Cumhuriyet davalarına katılım çağrısı yapılan açıklama “Zorbalığa dur demek için gel. Tutsaklığa hayır demek için gel. Gasp edilen özgürlüklerimizi geri almak için gel. Demokrasi ve barış için gel. 31 Ekim’de Çağlayan Adliyesi’ne gel” ifadeleriyle sona erdi.
Açıklamanın okunmasının ardından eylem kucaklaşma ile son buldu.