29 Ekim 2017 Pazar

Geçtiğimiz 29 Ekim’de İstanbul Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyenlerden açıklama..!

Geçtiğimiz 29 Ekim’de yayımlanan 657 sayılı KHK ile İstanbul Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyenler, Barkın Asal, Levent Dölek, Savaş Karabulut, Ahsen Deniz Morva, T. Hakan Ongan ve M. Cemil Ozansü, ihraçlarının birinci yılında bir açıklama yaptı.
‘İş güvencesi ve akademik özgürlüğü savunanları attılar’
Evrensel’in aktardığına göre; “İlk günden itibaren bunu memleketin ve üniversitenin içine sürüklendiği bataklığın bir parçası olarak gördük. Kendi kaderimizin memleketin kaderiyle ortak olduğunu düşündük.” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Çünkü 29 Ekim’de 2000’li yılların sonunda cemaatle 50d maddesini kullanarak üniversitede kadrolaşma operasyonu yapanlar; iş güvencesi ve akademik özgürlüğü savunarak 50d’ye geçit vermeyenleri, Cemaatin planlarına taş koyanları attılar”
’29 Ekim’de cumhuriyeti ileri taşımaya çalışan sosyalistleri attılar’
Açıklamada, 29 Ekim vurgusu yapılarak “Çünkü 29 Ekim’de cumhuriyeti geriye götürmek, yok etmek isteyenler; cumhuriyeti ileri taşımaya çalışan sosyalistleri attılar. Çünkü 29 Ekim’de üniversiteye piyasacı Amerikan modelini uygun görenler, kamucu üniversiteyi savunan antiemperyalistleri attılar. Çünkü 29 Ekim’de öğrencileri müşteri olarak görenler, öğrencilerini ülkenin geleceğini inşa edecek hür insanlar olarak yetiştirmeye çalışanları attılar.” ifadelerine yer verildi.
İlgili: KHK ile işine son verilen İÜ öğretim üyesi Ahsen Deniz Morva derslerine Moda Sahnesi’nde devam edecek
‘Biz mağdur değil, haklıyız’

Zorlukla geçen bir yılın ardından mücadeleye devam edeceklerini duyuran akademisyenler, “Biz, mağdur değil haklıyız. Üzerimizde, KHK’lerle inşa edilmiş bütün kısıtlardan kurtularak işimize geri dönmek, emeğimizle ekmeğimizi kazanmak, öğrencilerimize kavuşmak istiyoruz. Ama asıl mücadelemiz, döneceğimiz hür bir üniversite, eşit ve kardeşçe yaşayacağımız hür bir ülke içindir.” dedi.