31 Ekim 2017 Salı

Belçikada Kürtlere Faşist Saldırlar..!

Belçikada Öcalan Özgürlük kampanyası bağlamında 9 Ekimde bu yana yürtülen çalışmalara Cuma günü Belçika’nın Antwerpen kentinde Türkçü faşist çetelerin saldırısına uğramasının ardından, kentte başlayan saldırılar devam ettiğini dile getiren ANF'nin haberinde, Kentin Brederodestraat bölgesinde yaşayan Kürt esnaflar, saldırıların hedefinde ve can güvenlikleri tehlikede. Son üç gündür özellikle bölgede bulunan birçok iş yeri tahrip edilerek, kullanılmaz hale getirildi.
Brederodestraat’ta yaşayan AKP'lilerin sosyal medya üzerinde yaptıkları çağrılarla Belçika ve Hollanda’nın farklı şehirlerindeki Osmanlı Ocakları, UETD ve Ülkü Ocakları üyeleri otobüs, tren ve özel araçlarla kente gelerek, Kürt esnaflara saldırıyor. Bütün bu saldırılarının perde arkasında ise Türk Konsolosluk çalışanları ve AKP’nin Avrupa’daki kuruluşu olan Avrupa Demokratlar Birliği'nin (UETD) yöneticileri bulunuyor.
KÜRT ESNAFLARIN DUKKANLARI TAHRİP EDİLDİ
Otobüse yapılan saldırının ardından, Türk ırkçıları gece geç saatlerde mahallede bulunan bazı Kürt esnaflarının dükkanına saldırıda bulundu. Cumartesi günü ise UETD ve Türk Konsoloslukları yöneticilerinin gerek sosyal medya üzerinden gerekse farklı kanallardan yaptıkları çağrılar üzerine, Pazar akşam saatlerinde Belçika ve Hollanda’nın farklı kentlerinde Türk ırkçıları, Brederodestraat’ta toplanarak, Kürt esnaflarına saldırıda bulundu. Gece geç saatlerine kadar bu saldırılar devam etti. Kürt gençleri de saldırılara karşı esnafları korumaya çalışırken, her iki grup arasında çatışmalar başladı. Gözaltı ve yaralıların olduğu olaylar gece geç saatlerde sona erdi. Yapılan bu saldırılar sonucunda Brederodestraat’ta bulunan Nur Kebap, Mega Market, Antwerpen Türküevi olmak üzere birçok dükkanın tahrip edildiği bildirildi.
AKP’Lİ YÖNETİCİLERİN ARKASINDAKİ YÜZÜ KAPALI GRUPLAR KİM?
A.C., Pazar akşamı yaşananlara tanıklık etti ve ANF'ye şu bilgileri verdi:
"Aslında Pazar günü gün içerisinde gruplar halinde bölgedeki sokaklarda dolaşıyorlardı. Zaman zaman esnaflarımızı tehdit ettiler. Polisin de Kürt esnaflara 'sizin güvenliğinizi alamayız. Dükkanlarınızı kapatın’ açıklamasının üzerine gençler esnafları korumaya gitti. Akşam saatlerinde ise özellikle Türk Konsolosluk çalışanları ve Antwerpen UETD yöneticilerinin öncülüğünde toplanan yüzlerce kişi Kürt esnaflara saldırdı. Biz de savunmaya geçtik. Yüzü kapalı ve kasketli gruplar, ellerinde demir, bıçak, balta, yanıcı maddelerle bize saldırmaya başladı. Polis de o esnada çekildi. Bu gruplar, ‘Allahuekber’ ve ‘Kahrolsun PKK' sloganlarıyla bize saldırıda bulundu.
Biz de direnince çatışmalar başladı. Bizim direnmemiz sonucu amaçlarına ulaşamadılar. Ama amaçları bizi linç etmekti. Adeta Belçika polisi de onlara yol açtı. Onlara saldırmak yerine bize saldırıyordu. Saldırıya uğramamıza rağmen polis herhangi bir önlem almadı.”
ANTWERPEN Mİ YOZGAT MI!
Antwerpen kentinin Güney bölgesinde bulunan Brederodestraat Türkiyelilerin yoğun olarak yaşadığı bir yer. Bölgede Türk, Kürt olmak üzere çok sayıda kesim yaşıyor. Ancak burası kentte Türklerin mahallesi diye biliniyor. "Burası Türklerin kimse izinsiz buraya gelemez” düşüncesi hakim. Antwerpen polisi de bu yönlü düşünüyor. Polis ise Kürt kurum yöneticileriyle konuşurken bu görüşü dile getiriyor. Kürt politikacılar ise bundan rahatsız ve Belçika polisinin bu yaklaşımını eleştiriyor. Buranın Belçika’nın bir kenti, her tarafta olduğu gibi burada da rahatça dolaşmak istediklerini belirterek, "Burası Antwerpen mi yoksa Yozgat mı" diye soruyor.
‘AKP GÜNLERDİR SALDIRI PLANLARI YAPIYOR’
NAV-BEL Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış İlişkiler Sorumlusu Salih Uçar da, yaşananlara tepkili ve polisin yetersiz önlemini eleştiriyor. Uçar, "Birileri kalkıp ‘burası bizim mahalle, kimse giremez’ diyemez. Burası Kayseri, Yozgat değil. Burada en büyük sorumlu Belçika polisinindir. Gereken önlemi almamıştır. Adete bu ırkçı saldırılara davetiye çıkarmıştır. Birkaç gündür sosyal medya üzeri örgütleniyorlar. Her şey açık, özellikle Türk Konsolosluk yöneticileri ve UAED yöneticileri buna öncülük ediyor. Bunlar arkasına maskeli grupları alarak, Kürtlere saldırıyorlar. Polis bir an önce bunları tespit edip açığa çıkarmalıdır. Ancak polis, AKP ve Türk devletine yaranmak için bu saldırılara göz yumuyor. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez” diye konuştu.
Uçar, saldırılarının arkasında AKP’nin olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bu saldırılar bu kentte yaşayan Türklerle ifade edilemez. Biz bütün toplumu suçlayamayız. Bunun arkasında AKP var. Planlı ve bilinçli bir saldırıdır. Özellikle Belçika’daki mahkemenin ‘PKK terör örgütü değildir' kararının ardından AKP ve kurumları provokasyon peşindeler. Bu saldırı da bunun bir parçasıdır ve planlıdır.”


Öte yandan Antwerpen kentindeki saldırılar dün geceden bu yana dururken, gerginlik devam ediyor. Ancak Belediye Başkanlığı ve polis yaptığı ortak açıklamada, kentte bir haftalığına gösteri yasağı getirdiklerini bildirdi.