27 Ekim 2017 Cuma

Binlerce kadın “Ben de” diyerek cinsel tacize maruz kaldıklarını ifşa etti!

Hollywood’un ünlü yapımcılarından Harvey Weinstein’ın adının karıştığı tacizin, New York Times gazetesinde yayınlanmasının ardından, aralarında Angelina Jolie, ve Asia Argento’nun da bulunduğu birçok ünlü kadın Harvey Weinstein ile çalıştıkları dönemde benzer tacizlere maruz kaldıklarını açıkladı.
Ardı ardına gelen taciz açıklamaları sonrası, oyuncu Alyssa Milano, Twitter üstünden cinsel tacize uğramış herkesi #MeToo (Ben de) etiketini kullanmaya çağırdı. Çağrı sonrasında dünyanın dört bir yanından binlerce kadın “Ben de” diyerek cinsel tacize maruz kaldıklarını ifşa etti.
Sosyal medya üzerinden cinsel tacize uğramış olduklarını belirten kadınlar arasında Sherly Crow, Björk, Evan Rachel Wood, Melanie Lynskey, Patricia Arquette gibi isimler de bulunuyor.
Alyssa Milano, 24 Ekim’de Twitter üstünden yaptığı paylaşımla 85 ülkeden 1 milyon 700 bin kişinin #MeToo etiketi ile çağrıya ses verdiğini açıkladı.
Benzer durum Avrupa Parlamentosuna da yansıdı.
AP milletvekillerinin kurum içerisindeki cinsel taciz iddialarını soruşturması için bağımsız bir komitenin görevlendirilmesini istedi.
Fransız Milletvekili Edouard Martin cinsel taciz iddialarıyla ilgili “Avrupa Parlamentosu’nda başka herhangi bir yere kıyasla daha fazla taciz söz konusu değildir” diye konuştu. AP Başkanı Antonio Tajani suçlamaları ‘şok edici’ olarak nitelendirmiş ve konuya el atacaklarını açıklamıştı. AP’de geçen yıl bu tür şikayetlerin iletilebileceği bir birim oluşturulmuştu.
Avrupa Birliği’nin 32 binle en fazla çalışana sahip kurumu Avrupa Komisyo’nu Çarşamba günü yaptığı açıklamada son beş yılda ayda ortalama bir kez personelden ‘uygunsuz davranış’ şikâyeti aldıklarını bildirmişti.