24 Kasım 2017 Cuma

Duvara 'hırsız' yazınca 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten gözaltına alındı..!

Kocaeli’de duvara “Hırsızlıkla bu ülkeyi yönetemezsiniz” yazdığı için gözaltına alınan Halkevleri üyesi Tolga Köse hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla işlem yapıldı. “‘Hırsız’ deyince niye aklınıza cumhurbaşkanı geliyor” diyen Köse’ye polisler “Orasını karıştırma sen” diye yanıt verdi.
Kocaeli Halkevleri üyesi Tolga Köse, 21 Kasım’ı 22 Kasım’a bağlayan saatlerde duvara “Hırsızlıkla bu ülkeyi yönetemezsiniz” yazdığı için o sırada kendisini gören polis ekibi tarafından gözaltına alındı.
Savcılık, Yenikent Polis Merkezi’ne götürülen Köse hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla işlem yapılmasını istedi. Ancak söz konusu duvar yazısında ne “cumhurbaşkanı” sözcüğü ne de Cumhurbaşkanı’nın adı geçiyordu.
“‘Hırsız’ deyince niye aklınıza cumhurbaşkanı geliyor” diyen Köse’ye polisler “Orasını karıştırma sen” diye yanıt verdi.
Valilik ve belediye rahatsız
Kocaeli’de AKP’li büyükşehir belediye yönetiminin Sayıştay tarafından tespit edilen yolsuzluklarını afişlerle halka duyuran Halkevleri, bir süredir Valiliğin ve Belediye’nin hedefinde.
Valilik yaz aylarında çocuklarla yapılan atölye çalışmalarını gerekçe göstererek Körfez Halkevi’ni kapatmak istemiş, bu girişimin 24 saat içinde çıkan yürütmeyi durdurma kararı ile engellenmesinin ardından Halkevleri’ne iki kurumdan onbinlerce liralık para cezaları kesilmişti.
Halkevleri üyeleri ceza yağmurunun ardından bir eylem yaparak atölye çalışması yapmaktan da, yolsuzlukları teşhir etmekten de vazgeçmeyeceklerini söylemişti.

sendika.org