28 Kasım 2017 Salı

Vurguncu ve Talancılar Bir Birlerine Düştüler: 'Rıza Sarraf gardiyanlara içki, kadın ve uyuşturucu için rüşvet verdi'..!

ABD'nin İran'a dönük yaptırımlarını delmek ve kara para aklamak suçundan ABD'de yargılanan Halkbank eski genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları, dünkü ifadelerinde Rıza Sarraf ve Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ı hedef göstermişlerdi.
Avukatlar; "Sarraf büyük bir rüşvetçi, tefecilik yapan, müsrif bir adamdır... Atilla değil de neden Sarraf tanık sandalyesinde? Esas sorumlu Halbank ayağında Süleyman Aslan'dır. Sarraf'ı Bakanlarla tanıştıran Aslandır!" ifadelerini kullandı.
Bilindiği üzere Atilla'nın yüzbinlerce dolarla ifade edilen savunma masraflarını, Halkbank, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti ödüyor.
Tayyip Erdoğan, Aslan’ı “saf ve dürüst” olarak tanımlamıştı
Süleyman Aslan'ın hedef gösterilmesi ise bu noktada önem kazanıyor. Çünkü Aslan, Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2013'teki "ayakkabı kutuları" vukuatının ardından şiddetle müdafaa edilmişti.
Erdoğan, dönemin Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın dürüstlüğünden şüphesi olmadığını, olsa olsa saflığının kurbanı olabileceğini belirtmiş, "Halkbank Genel Müdürü’nün dürüstlüğünden en ufak bir şüphem yoktur. Olsa olsa saflığının kurbanı olmuştur. Olayı farklı yerlere çekme gayreti var. Süleyman Bey’de o parayla ilgili makbuz var mı? Ortada makbuz varsa kimsenin söyleyecek bir şeyi kalmaz" demişti.

Aslan'ın şu anda, Türkiye'nin ücretini ödediği avukatlarca hedef gösterilmesi, işin renginin değişmiş olabileceğini gösteriyor.