22 Kasım 2017 Çarşamba

Yine zırhlı araç: 8 yaşındaki çocuğa çarptı, yoğun bakımda..!


Şırnak’ın Cizre ilçesi Sur Mahallesi Pira Deştê yakınlarında oyun oynayan çocuğa süratli olan zırhlı polis aracı çarptı. Çarpma sonucu 8 yaşındaki Ruken Cansırı isimli ağır yaralandı. Polis ambulans çağırmak yerine yaralı Cansırı’yı zırhlı araçla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.
Hastanede tedavi altına alınan Cansırı’nın mide bölümünde kanama meydana geldiği öğrenildi. Hastane yetkilileri, Cansırı’nın 24 saat yoğun bakımda kalacağını ve durumun daha sonra netleşeceğini aktardı.
Olayı duyan Cansırı’nın akrabaları ise hastane önünde toplandı. Hastane önünde toplanan Cansırı'nın akrabaları zırhlı aracın çok süratli olduğunu söyledi. Hastane polis ablukası altına alındı.
Zırhlı aracın Cansırı’ya çarptığı yerde kan izi ve tek ayakkabısı bulundu.
İHD: 20 çocuk öldürüldü
İnsan Hakları Derneği (İHD), 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle çocuklara ilişkin hazırladığı raporda, sadece bu yıl içerisinde mayın ve sahipsiz bombaların patlaması sonucu 6, güvenlik birimlerinin silah kullanma yetkisini aşması sonucu 6 ve panzerlerin ezmesi sonucu 8 çocuk olmak üzere toplamda 20 çocuğun yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.