21 Kasım 2017 Salı

KESK Kadın Meclisi: Müftülük Yasası hükümsüzdür..!

“Müftülük Yasası”nı protesto eden KESK İstanbul Kadın Meclisi, “Kadınlar açısından hükümsüzdür” dedi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Kadın Meclisi, “Müftülük Yasası”nı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 6 No’lu Üniversiteler Şubesinde yaptıkları basın toplantısıyla protesto etti. Eğitim Sen 4 Nolu Şube Kadın Sekreteri Emel Caymaz, “Söz konusu kadınlar olunca her türlü anti demokratik süreci işletmekten geri durmayan siyasal iktidar, oluşturmak istediği yeni rejimi kadın emeği, bedeni ve kimliği üzerinden inşa etmeye çalışmaya, bu hedefle yasalar çıkarmaya devam ediyor. Bunun son örneği kamuoyunda ‘Müftülük Yasası’ olarak bilinen Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın yasalaşma sürecidir” dedi.
‘ÇEKİLENE KADAR MÜCADELE’
Yasanın kadınlara danışılmadan hazırlandığını dile getiren Caymaz, “Kadınların, yasaya karşı geliştirmek istediği itirazlar pek çok yerde polis şiddeti ile engellenmek istenmiş, buna rağmen kadınlar seslerini bulundukları her yerden duyurmaya devam ederek düzenlemenin pek çok kez alt komisyona geri gönderilmesini sağlamışlardır” dedi.
“Müftülük Yasası biz kadınlar açısından hükümsüzdür! Geri çekilsin diyoruz” diyen Caymaz, geri çekilene kadar mücadele edeceklerini söyledi.