26 Kasım 2017 Pazar

Okmeydanı'nda plakasız araçlarla devlet terörü..!

İstanbul Okmeydanı'nda polis ekiplerinin mahalleyi kriminalize etme çalışmaları son dönemde gittikçe yoğunlaştı. Okmeydanı caddelerinde zırhlı araçlarda ellerinde uzun namlulu silahlarla dolaşan polisler, sık sık kafelere ve kahvehanelere baskınlar düzenliyor. Polisin sık sık gerçekleştirdiği baskınlarda zırhlı araçlara plakasız sivil araçlar da eşlik ediyor.
Okmeydanı sakinleri, caddeleri işgal eden yüzü maskeli polis ekiplerinin, keyfi bir biçimde arama yaptığını, erkek polislerin kadınları aradığını ve işkenceyle gözaltı yaptıklarını belirterek durumdan tedirgin olduklarını söyledi.
Tülin Manço İlkokulu'nun bahçesinin bir kısmının polis noktasına çevrildiğini belirten mahalle sakinleri, gece geç saatlerde polis araçlarının siren seslerine uyandıklarını, polis ekiplerinin ortada hiçbir şey yokken tedirginlik yarattığını söyledi. Mahalle sakinleri ayrıca polislerin mahalledeki duvar yazılarını silerek yerlerine ırkçı ifadelerin yer aldığı yazılar yazdığını da aktardı.
Polisin baskın düzenleyerek mühürlediği bir kahvehanenin işletmecisi ise, polisin sigara kutularını gerekçe göstererek kahvehaneyi mühürlediğini belirtti. İşletmeci, olayın 'uyuşturucu baskını' gibi duyurulmasına da tepki göstererek, "Biz burada yıllardır esnaflık yapıyoruz. Uyuşturucuya karşı mücadele ediyoruz. dedi.