25 Kasım 2017 Cumartesi

TV 10 emekçileri 60. kez eylem yaptı..!

KHK ile kapatılan Alevilerin sesi TV10 çalışanları, seslerini duyurmak için 60. kez eylem yaptı. Galatasaray Lisesi önünde yapılan eylemde Malatya'daki Alevilere yönelik baskılar protesto edildi.
TV 10 programcısı Rohat Emekçi, "Bugün 25 Kasım, kadın gazeteciler bir çok yerde olduğu gibi alanlardalar. Kadın gazeteciler de sürekli şiddete uğruyorlar. Haber yaparken gözaltına alınıyorlar, baskı görüyorlar" dedi. Emekçi, "Bizler bugün TV10 ekranları açık olsaydı Malatya'da yaşanan olaylarda çarpı işaretlerini ekrana yansıtacaktık. Kiliselere yapılan saldırıları, cemevlerine yapılan saldırıları ekranlara taşımış olacaktık. Ama ekranımız karartıldığı için bizler meydanlarda haykırma durumunda kalıyoruz" dedi.
Sultangazi PSAKD Cemevi yöneticisi Dilek Odabaş ise yaptığı konuşmada, Malatya'da evlerin işaretlenmesini halkların bir arada yaşamasını engelleme amacı olarak değerlendirdi. Odabaş, "Aleviler vardır, Alevilik haktır. Bunu isteseniz de yok edemezsiniz" dedi. Odabaş, "TV 10'u kapatmış olsalar da bizin gözümüzü, kulağımızı kapatamayacaklar. 60 haftadır burada süregelen mücadele bunun kanıtıdır" diye konuştu. Ardından Odabaş Pir Sultan Abdal'ın bir deyişini seslendirdi.
Eylemde "Özgür basın susturulamaz", "Malatya halkı yalnız değildir" sloganları atıldı.