27 Ocak 2018 Cumartesi

69’uncu eylem: Gazetecileri serbest bırakın

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10'un çalışanları, televizyonlarının açılması talebiyle düzenledikleri eylemin 69’uncusunu gerçekleştirdi. Televizyon çalışanları, her hafta İstanbul Galatasaray Meydanı’nda düzenledikleri eylemin 69’unsunu gerçekleştirdi.
Eylemde konuşan TV10 çalışanı Medine Meral, birinci haftadan bu yana taleplerinin değişmediğini, yapılan hukuksuzların artmasıyla birlikte yeni talepler eklendiğini belirtti.
TV10’un Alevilerin birbirlerini tanıma ve etkileşimde olma yolunu açtığı için kapatıldığını belirten Meral, “TV10 bu topraklarda yaşayan Alevilerin geçmişleri ve bugünü arasında olan bağlarını birleştirdiği ve tüm Alevilerin birbirinden haberdar olmasını sağladıkları için kapatıldı. Tarihsel belleğimizi yok etmek adına kapatıldı. Tüm egemenler bu topraklarda herkesin Sünni ve Türk olmasını istiyorlardı. Sünni ve Türk olmak kötü değildi. Kötü olan Sünni olmayan, Türk olmayan insanların Sünni ve Türk olmaya zorlanmasıydı. İtirazımız bunaydı” diye konuştu.
Tutuklanan ve sadece gazetecilik yapan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen Meral, konuşmasının ardından Yannis Ritsos’un “Barış” isimli şiirini okudu.