24 Ocak 2018 Çarşamba

Operasyonda 5. gün bilançosu: 8 asker ölürken , 268 PYD'linin Öldürüldüğü Açıklandı...'

afrin
Afrin'de TSK ve ÖSO'nun ortaklaşa yürüttüğü harekat beşinci gününe girdi. Zeytin Dalı adı verilen harekatta, TSK 268 'teröristin' öldürüldüğünü duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün öğleden sonra yaptığı bir açıklamada Afrin Operasyonu'nun ilk dört gününde TSK ve ÖSO'nun "7-8 şehidi" olduğunu bildirirken, "268 teröristin etkisiz hale getirildiğini" ifade etti.
AKP yanlısı medyaya göre, operasyona katılan özel kuvvetler, komandolar ve zırhlı birliklerin ilerleyişi devam ediyor.
Bugün sabah, TSK ve ÖSO birliklerine saldırı amacıyla sızma girişiminde bulunan sekiz YPG militanının öldürüldüğü açıklandı.
Zeytin Dalı Harekâtı'nda şu ana kadar 3 asker (Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özkalkan, Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı) yaşamını yitirdi.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesi harekat nedeniyle 7 Şubat'a kadar özel güvenlik bölgesi ilan edildi.
Valilik tarafından yapılan açıklamada, Zafer Toka, Bayraktar, Halepli ve Sucu köyleri de özel güvenlik bölgesine dahil edildi.
Açıklamada şöyle denildi:
"Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde yerleşik olan vatandaşlarımız haricinde basın mensuplarının görüntü almaları, röportaj ve yayın yapmalarıyla her türlü araç ve insan girişi kolluk makamlarınca verilen izinler dışında yasaklanmıştır."
Afrin'deki birliklerin 8-10 kilometre kadar içeri ilerledikleri, şehir merkezine yakın bölgelerde mayınlı arazilerin bulunduğu gelen bilgiler arasında.
Mayınlı tuzaklara karşı ise mayın imha timleri ile insansız mayın temizleme araçları devreye sokularak arazi temizlenmeye çalışılıyor.
Bu sürecin ilerleyişi yavaşlattığı ancak ilk günlerde sağlanan hızlı ilerlemenin bu boşluğu telafi ettiği kaydediliyor.
İlk günlerde askeri araç ve asker geçişleri Kilis-Gülbaba köyü sınırından gerçekleştirilirken dün Azez üzerinden geçişler başlatılarak ikinci bir cephe açılmıştı.
Operasyonun yapıldığı YPG'nin kimi kolları ve unsurları Suriye'nin üçte birini kontrolü altında tutuyor.
Sınırdan topçu birlikleri Fırtına obüsleri ile top atışlarını sürdürürken, havadan savaş jetleri Afrin'i bombalamaya devam ediyor.
Çatışmaların Burseya dağı yamaçlarında sürdüğü aktarılıyor.
Bu arada sabah saatlerinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le telefonda Suriye’deki gelişmeleri görüştü.
CNN Türk canlı yayınında konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, harekâta ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kalın, "Suriye sahasının bütün terör unsurlarından temizlenmesi argümanına kim karşı çıkabilir? Karşı çıkan varsa o zaman başka bir hesap vardır" ifadelerini kullandı.