27 Ocak 2018 Cumartesi

Avrupanın her yerinde Efrin İşgali Protesto edildi..!

Avrupanın Her yerinde Yüzbinler Her YerDireniş Her Yer Afrin Ditye Yürüdü..!
27 Ocak Cumartesi günü Kanada'dan Japonya'ya Almanyada İsviçreyei Hollandada Fransaya kadar 12 farklı ülkede aynı anda yapılan protestolardan Almanya'nın Köln .Berlin, Münih, Stuttgart, Hamburg, Hannover başta olmak üzere pek çok şehirden binlerce kişinin katılımıyla d sürdü.Eylemlere bulundukları her yerde Halkın Birliği okularıda katılarak destek verdi.
Almanyanın Köln Kentinde Onbinler Afrin İçi "Her Yer Afrin, Her Yer Direniş” Çıarıyla Buluştu..!
Almanya'nın Köln Almanya Demokratik Kürt Toplumu Merkezi (NAV-DEM) tarafından "Her Yer Afrin, Her Yer Direniş” sloganı çağrısıyla, düzenlenen "Afrinin işgaline hayır gösterisi" 27 Ocak Cumartesi günü Köln'ün Ebertplatz meydanında yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'e yönelik askeri operasyonu protesto etmek için Almanyanın dört bir yanında onbinlerce insan Kölnde yürüyüş alanına aktı. Ebert Meydanı'nda (Ebertplatz) başlayan protesto yürüyüşünde, "Erdoğan'ın savaşını durdurun, Her Yer Afrin Her Yer Direniş, Yaşasın enternasyonal Dayanışma, Türk Askeri Afrinde Defol, Kürdistan Faşizme Mezar olacak, Terörist Erdoğan, Yaşasın Halkların kardeşliği , Avrupa kendinden utan, "Afrin için barış vb. sloganları atılıp pankartlar taşındı .
Gösteri, NAV-DEM, Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından PKK'ya yakın örgütler arasında sayılıyor.
2 bin polis memuru görev yapıyor
Köln polis yetkilileri, Kürt ve milliyetçi Türk gruplar arasında çatışma yaşanmasından kaygı duyuyor. Bu nedenle gösterinin barışçıl bir şekilde gerçekleşmesi için yaklaşık 2 bin polis memuru görev yapıyor.
Gösteride PKK bayraklarına ve PKK lideri Abdullah Öcalan posterlerine izin verilmiyor. Polis sözcüsü, gösteri öncesinde içinde taşınması yasak olan bayrak ve flamaların bulunduğu çok sayıda karton kutuya el konduğunu açıkladı. Ancak gösteride YPG bayraklarına izin veriliyor. Polis çatışma çıkma ihtimaline karşı üzerinde görsellerin bulunduğu tahta çıtalara da el koydu.
Polisin engelleme çabalarına ve provokasyonuna rağmen yürüyüşçüleri metaneti koruyarak Afrin direnişine selam taşıdılar.
İsviçrenin Zürich Kentinte binler Efrîn işgalini protesto etti..!
TFaşist T.C devletinin Efrîn’e yönelik işgaline karşı Avrupa’da her yerde emekö çiler sokağa çıkarak tepkilerini dile getirdiler.. 27 Ocak Cumartesi günü Avrupa’nın birçok kentinde olduğu gibi İsviçre Zürich’te de Efrînin işgali kişi tarafından protesto edildi.
Çağrısı Kürt hareketinin bileşenleri tarafından yapılan eylemde, bir çok devrimci örgüt ve kuruluşların yanı sıra, İsviçreli parti ve örgütler de yer aldı.
Protesto için saat 14.00’te Helvetia Platz alanında bir araya gelindi. Yaklaşık bir saat boyunca bölgelerden gelen kitlenin meydanda toplanması sürerken, Efrîn saldırısı; Kürtçe, Almanca ve Türkçe konuşmalar ve sloganlar eşliğinde en sert biçimde protesto edildi. Birçok konuşmacının yanı sıra İsviçre Sosyal Demokrat Partisi’nin (SP) Zürich il başkanı ile SP milletvekili Beat Jans saldırıyı kınayan ve Efrîn’le dayanışmalarını dile getiren konuşmalar yaptılar.
Saat 15.00’te başlayan ve 10 bine yakın kişinin katıldığı yürüyüş boyunca sokakta ve evlerinin balkonlarından yürüyüşe desteklerini sunan yerli halktan insanlar, yürüyüşçülerin coşkusunu daha da büyüttü. Bir buçuk saatlik yürüyüşle, şehrin en kalabalık yerlerinden geçilerek miting alanına gelindi. Burada sloganların ve kapanış konuşmasının ardından miting sona erdi.
Eylem boyunca, üç dilde “Katil Erdoğan!”, “Avrupa finanse ediyor Türkiye öldürüyor!”, “Rusya ve Türkiye Kürtlere soykırım uyguluyor!”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol!”, “Kürdistan faşizme mezar olacak!” sloganları sıklıkla atıldı.
Afrin’e yönelik operasyon Londra’da protesto edildi..!
Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı askeri operasyon, Londra’da Britanya Demokratik Güç Birliğinin düzenlediği yürüyüşle protesto edildi.
Londra’da, Britanya Demokratik Güç Birliğinin çağrısı ile Afrin’e yö­nelik başlatılan operasyon protesto edildi. Eylem, Trafalgar Meydanı’nın yanındaki Ulusal Galeri önünde baş­ladı.

Türkiye ve bölge halklarının bu saldırılardan hiçbir çıkarının olma­dığına vurgu yapılan açıklamada, savaşın parçası olmama çağrısı ya­pıldı. Yağan yağmura rağmen yo­ğun katılımla başlayan protesto, Başbakanlık’a yapılan yürüyüşle de­vam etti. Trafalgar Meydanı’ndan Başbakanlık konutuna kadar yapı­lan yürüyüş esnasında AKP iktidarı ve bu saldırılara sessiz kalan İngil­tere Hükümeti sloganlarla protesto edildi. Operasyonun başladığı saat­lerden itibaren Londra’nın farklı nok­talarında yapılan eylem ve gösteriler sonraki günlerde Rusya Londra bü­yükelçiliği önünde devam ettirilecek.