31 Ocak 2018 Çarşamba

Türkiye'de linç kültürü: Hem paylaşım yapanlar, hem de yapmayanlar hedefte..!


Linç kültürüOcak 20’de TSK'nın Afrin operasyonun başlamasıyla beraber sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla ilgili gözaltı haberlerinin gelmesi uzun sürmedi.

 Öte yandan özellikle ünlü isimler arasında, operasyona ilişkin yapılan paylaşımların yanı sıra "yapılmayan paylaşımlar" nedeniyle de hedef gösterilenler oldu.
 Bu Türkiye'de olağanlaşmaya başlayan linç kültürün bir göstergesi mi?
Afrin operasyonu çerçevesinde, "operasyonla ilgili paylaşım yapmadığı" için baskı görenlerin, hatta hedef gösterilenlerin sayısı her geçen günle artıyor.
Hükümete yakınlığıyla bilinen bir televizyon kanalında geçen hafta yayınlanan bir programda, sunucular teker teker ünlülerin sosyal medya hesaplarını taradı ve Afrin paylaşımı bulunmayanları "Afrin harekatına destek olmayan ünlüler" diye etiketledi.
Sosyal medya paylaşımlarında şimdiye kadar siyasi konulara girmeyen kişiler de bu baskıdan nasibini alıyor.
Twitter hesabını ağırlıklı olarak sanat faaliyetlerinin tanıtımı için kullanan oyuncu Gupse Özay bunlardan biri. Oyuncu ve senarist Özay, Afrin ile ilgili paylaşım yapmamıştı ve tesadüfen Alaska depremiyle ilgili bir paylaşımda bulunup üzüntülerini dile getirdiği için hedef haline getirildi.