22 Ocak 2018 Pazartesi

TSK’nin Afrin’e yönelik operasyonu üçüncü gününde..!

TSK'nin, Afrin'e karşı başlattığı 'Zeytin Dalı' adlı operasyon üçüncü gününde devam ediyor.
TSK’nin Afrin’e karşı başlattığı “Zeytin Dalı” adlı harekatın üçüncü günü kara operasyonuyla devam ediyor.
Suriye’de PYD yönetimindeki Afrin kantonuna yönelik başlatılan operasyonda gece saatlerinde Hatay ve Kilis sınırından top atışları yapıldı. Afrin’in doğusundaki Azez’de ise TSK’nin vekaleti altındaki cihatçılarla Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında çatışma çıktığı belirtildi.
DHA’nın haberine göre operasyon kapsamında şu ana kadar 11 köyün ele geçirildiği öne sürüldü.
TSK'nin Hatay'dan Suriye tarafına tankla geçiş yaptığı belirtilirken sınırda cihatçıların bulunduğu kampa roketli saldırı düzenlendi ve 2 cihatçı öldü.
TSK, Afrin’e 'Zeytin Dalı Harekatı' başlattı
TSK mensubu askerlerle cihatçıların Hassa ilçesi sınırının sıfır noktasındaki hareketliliğinin devam ettiği aktarılırken tank bakımı ve ikmali yapan özel tankçı birliklerinin hazırlıklarını sabah saatlerinde sürdürdüğü bildirildi. Çok sayıda ‘M60T’ tankının, art arda sıralandığı bölgede, ayrıca kollarında sarı bant olan cihatçı birlikler de bulunuyor.
Cihatçılar, TSK'ye ait tankların önünde 'Tevhid' işareti yaparak poz verdi.
TSK, HASSA'DAN SURİYE'YE GİRİŞ YAPTI
Askerlerin tank üzerinde bozkurt selamı verdiği görüldü.
Askerlerin tank üzerinde bozkurt selamı verdiği görüldü.)
Hatay'ın Hassa ilçesinin sınıra sıfır noktasına tank ve ağır zırhlı araçlarla yığınak yapan TSK'nin kara birlikleri saat 13.40'ta sınıra çekilen duvarda açılan bölümden Suriye'ye geçiş yaptı.
Cihatçılar da sarı bantlarla yaya olarak tanklarla birlikte Suriye'ye geçti. Tank üzerindeki askerlerin bozkurt işareti yaptığı, cihatçıların tevhid işaretlerine vatandaşların bozkurt işaretiyle karşılık verdiği görüldü.
Tevhid işareti yapan cihatçılara vatandaşlar bozkurt işaretiyle karşılık verdi.
HATAY'DA 'ÖSO' KAMPINA ROKET: 2 ÖLÜ
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin Suriye sınırının sıfır noktasındaki Karatepe bölgesindeki cihatçıların kaldığı çadırlara Afrin bölgesinden roketli saldırı gerçekleşti. Olayda 2 cihatçı hayatını kaybederken 12 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Hassa ilçesindeki Aktepe Sağlık Ocağı'na getirildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar Kırıkhan ve Antakya Devlet hastanelerine sevk edildi.