21 Ocak 2018 Pazar

Savaş Ağası Patronlar Efrin İşgalinin Destekçileri..!

Patron örgütleri TÜSİAD, TOBB ve TÜMSİAD, Efrîn’e yönelik işgal harekatına destek açıklamaları yayınladı.
AKP -MHP ittifakıyla faşist diktatörlüğün “terör ve güvenlik” demagojisiyle yürüttüğü savaş ve saldırganlığa AKP'ye muhalefet ettiği ve demokrasiyi savunduğu iddia edilen büyük sermayenin örgütü Türk Sanayicileri ve İnsanları Derneği (TÜSİAD) Afrin’e yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek geldi. Başkan Erol Bilecik’in açıklamasında “Terör odaklarına karşı haklı mücadelede yüreğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte. Dileğimiz, kahraman askerlerimizin zaferi ve yurda sağ salim dönüşleridir. Zeytin Dalı Harekatı sayesinde sınırlarımızda barışın ve huzurun kalıcı olarak tesisini temenni ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu harekatla ilgili “sonuna kadar haklı olduğumuz operasyon” tanımlamasını kullandı. “Vatan”, “millet” demagojisini sürdüren Hisarcıklıoğlu da, harekâtın bölgede huzur ve güvenliğin sağlanması için başlatıldığını iddia etti.
Tüm Sanayi ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından yapılan açıklamada benzer yönde yalan ve çarpıtmalara başvurularak “TÜMSİAD olarak her zaman olduğu gibi Zeytin Dalı Harekatı'nda da dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız” denildi.
TSK, 20 Ocak saat 17.00’de harekatın başlatıldığını duyurduktan sonra Afrin’deki PYD mevzilerini bombalamaya başlamıştı. Tanklar ve askerler ise 21 Ocakta Suriye’ye karadan girmişti.
Kürt halkını doğrudan hedef alan, bölge işçi sınıfını ve emekçi halklarını ise savaş bataklığına daha fazla sürükleyecek Efrîn harekatı, patronlar tarafından da destekle karşılandı.