31 Ocak 2018 Çarşamba

EFRİNDE SİVİL KATLİAM..!


QSD savaşçılarının sert direnişi ile karşılaşan işgalci Türk ordusu ve çeteleri ağır kayıplar veriyor. Havadan ve karadan yoğun bombardımana rağmen ilerleyemeyen işgalciler, sivilleri katlediyor. İşgalciler ilk 10 günde 20'si çocuk, 12'si kadın olmak üzere 65 sivili katletti, 163 sivili de yaraladı. Dünkü saldırıda da onlarca sivil yaralanırken, 9 yaşındaki Arhat Eliko kurtarılamadı.
Türk ordusu ve bünyesindeki DAİŞ ile El Kaide devşirmesi çetelerin Efrîn’e yönelik saldırıları kesintisiz sürüyor. Yoğun bombardıman eşliğinde ilerlemeye çalışan Türk ordusu, QSD savaşçılarının direnişiyle karşılaşıyor. Bunun üzerine hava bombardımanı ve topçu atışlarına ağırlık veren Türk ordusunun hedefi yine yerleşim birimleri ve siviller oldu.
 Rojava merkezli ANHA’ya göre dün sabahtan akşam saatlerine kadar yaşananlar şöyle:
Bilbilê cephesi
Sabahın erken saatlerinde Efrîn kentinin kuzeyinde bulunan Bilbilê ilçesine bağlı Qurnê, Şêxorzê ve Ebûdanê köylerinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Savaş uçaklarının yoğun bombardımanı eşliğinde devam eden çatışmalar, ilçe merkezine taşındı. Şehit ve yaralıların yanı sıra büyük yıkım oluştuğu aktarıldı.
Şera cephesi
Kentin kuzey bölgesinde bulunan Şera ilçesinde ise Bîr Elî ve Dêr Sewan köyleri çevresinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Diğer yandan ilçe merkezine top atışları yapıldı.
Cindirês cephesi
Kentin güneyine düşen Cindirês ilçesinde de işgalci Türk ordusu ilçe merkezi, Hesrîkê ve Baflûrê köylerini obüslerle hedef aldı. Bombardıman sonucu, ağır tahribat oluştu.
Efrîn’in mahallelerine de
Türk ordusu, dün Efrîn merkeze bağlı Eşrefiye Mahallesi’ni de bombaladı. QSD, bir eve isibatet eden obüs topundan dolayı 11 sivilin yaralandığını duyurdu. Yaralılar, Avrin Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastane yetkililerinin açıklamasına göre yaralanan sivillerin isimleri şöyle; Mıhemed Ehmed Eliko (75), Ekrem Eliko (45), Arhat Eliko (9), Emine Ebdulla Ferec (50), Mihemed Ehmed Eliko (10), Gule Mihemed Xelil (40), Eli Ekrem Eliko (40), Izet Şex Muda (58), Ebdo Musa (11), Ehmed Şukri (39), Helime Ehmed Mengawi (70).
Yaralılardan 9 yaşındaki Arhat Eliko, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve öğleden sonra yaşamını yitirdi.
Önceki günkü çatışmalar
QSD Basın Merkezi, önceki gün yaşanan çatışmalarla ilgili önceki akşam yazılı açıklama yaptı. Basın Merkezi’nin açıklamasındaki detaylar şöyle:
Mabata cephesi
Sabah saatlerinde çıkan çatışmalar, top ve ağır silahlarla aralıksız sürdü.
Raco cephesi
Kobra tipi helikopterlerle Raco çevresi ve Gır Tepesi ile Omera Tepesi’ne saldırdı. Türk işgal güçleri, öğle saatlerinde bölgeye girme girişiminde bulundu ve Gır Tepesi’ne saldırdı. Savaşçılar karşılık vererek saldırıları püskürttü. 1 buldozer imha edildi. Raco ve köylerine toplarla aralıksız saldırılarda 3 sivil yaralandı.
QSD savaşçıları, Şadiya köyü tarafında doçka yüklü 5 aracı hedef aldı; 3 araç tamamen imha edildi, diğer iki araçta da ciddi hasar meydana geldi.
Bilbilê cephesi
İşgalci Türk ordusu Topal, Xolka, Şexorze köylerine top atışları yaptı. QSD savaşçıları akşam saatlerine saldırganlara karşılık vererek Topal köyü karşısındaki karakolu vurdu.
Şera cephesi
İşgalci Türk ordusu Baflune tepesi, Dikmedaş ve Erebweran’a tank ve toplarla saldırdı.
Şerawa cephesi
QSD savaşçıları, Kelaha Semane cephesinde iki aracı hedef aldı.
Cindirês cephesi
Türk ordusu bir kez daha Cindirês ve ilçeye bağlı Hemam köyüne ağır silahlarla; Til Selur köyüne doçkalarla saldırdı.
Şehba Kantonu
Şehba’ya doğru girme girişiminde bulunan çeteler, hedef alındı. Uzun süreli çatışmaların ardından çeteler bölgeden geri çekilmek zorunda kaldı. EFRÎN