24 Ocak 2018 Çarşamba

Nuri Mehmud: Halkımızla birlikte direnerek kazanacağız

Türk devletinin sivillere yönelik sivil katliam uyguladığını ve yalan haber servis ederek yaptıklarını gizlemeye çalıştığını belirten YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, Efrin’de tarihi bir direniş yaşandığını ve tüm özgür halkların Efrin direnişini desteklediğini söyledi.
İşgalci Türk devletinin Efrin bölgesine yönelik saldırılarına karşı gerçekleştirilen tarihi direnişe ilişkin ANHA’ya konuşan Halk Savunma Birlikleri (YPG) Sözcüsü Nuri Mehmud, “Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Türk devletinin Efrin’e saldırılarına karşı direnişini sürdürüyor. Şimdiye dek Efrin’in ilçelerinde işgalci Türk ordusu ve çetelerine karşı farklı operasyon gerçekleştirildi, onlarca Türk askeri ve çetesi öldürüldü” dedi.
Nuri Mehmud işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrin’e bir adım bile giremediğini ve tüm girişimlerinin QSD tarafından kırıldığını dile getirdi.
‘Yenilince sivillere yöneldi’
Nuri Mehmud işgalci Türk devletinin sivilleri hedef aldığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “İşgalci Türk ordusu ve çeteleri ağır darbe yiyince sivil katliamlara yöneldiler. Efrin’in birçok yerini bombaladılar. F 16 savaş uçaklarıyla sivillere saldırdılar. Rubar göçmen kampına da hava saldırı gerçekleştirip katliam gerçekleştirdiler.”
‘Türkiye uluslararası yasaları ihlal ediyor’
Mahmut Türk devletinin uluslararası yasaları ihlal ettiğini belirterek, Efrin halkına işgalci devlet karşısında savunmasını güçlendirme çağrısı yaptı ve “Türk devleti savaş hukukunu tanımıyor. Uluslararası yasaları açık şekilde ihlal ediyor. Asker ve sivil demeden saldırı gerçekleştiriyor. Bunun için Efrin halkımız savunmasını zengin yöntemlerle güçlendirmeyi esas almalı. Şunu kesinlikle vurgulamak isterim ki, QSD direnişi büyüterek sivillerin de zarar görmemesi için tüm olanaklarını seferber edecektir” dedi.
‘Türkiye DAİŞ’in yöntemlerini kullanıyor’
Nuri Mahmut YPG’nin 6 yıllık mücadelesinde büyük tecrübe kazandığına işaret ederek, işgalci Türk ordusuna karşı değişik yöntemlerle mücadelesini büyüteceğini belirtti. Mahmut şöyle konuştu, “Türk devleti saldırılarında DAİŞ’in yöntemlerini kullanıyor. Ama biz bölgeyi DAİŞ çetelerinden kurtararak özgürleştirdik. İnanıyoruz ki güçlerimiz işgalci ordunun tüm saldırılarını kıracaktır. Bu şekilde Türk devleti ve çetelerinin Efrin’e girişini engelleyecektir.”
‘Türk basını yalan propaganda yapıyor’
YPG sözcüsü Türk devletinin Efrin’deki savaşa ilişkin haberleri yalan haberler yaydığını belirterek, şöyle konuştu, “Türk basını durmadan yalan haberler yayıyor. Haberlerinde Efrin’in büyük bölümü ele geçirdiğini yayıyorlar. Bu özel savaş çerçevesinde yürütülen propagandadır. Gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. QSD tüm saldırılarını kırarak şimdiye kadar da onlarca asker ve çeteyi öldürdü.”
‘Efrin’de darbe yiyince Cizre’ye saldırıyorlar’
İşgalci Türk ordusu tarafından Cizre bölgesine yapılan saldırılara ilişkin de konuşan Mahmut, “İşgalci Türk ordusu Efrin’de darbe yiyince Cizre bölgesine saldırmaya başladı. Qamışlo, Serekaniye ve Derik saldırıları bu şekilde gelişti. Burada da sivillere karşı top atışları yapıyorlar. Bu şekilde ortalığı karıştırmayı amaçlıyorlar. Ama herkes bilsin ki savunma güçlerimiz bu saldırılara karşılık vermek için her zaman hazırdır” dedi.
‘Direnerek kazanacağız’
Efrin’de tarihi bir direniş yaşandığını, QSD’nin büyük başarılar sağladığına dikkat çeken Mahmut, “Bugün tüm halkımızın kalbi Efrinle birlikte atıyor. Artık herkes faşist Türk devletinin amacının işgal olduğunu net olarak görüyor. Onun için kuzey Suriye’deki tüm halklar bu konuda oldukça duyarlı olmalı ve birliğini koruyarak, direnişini güçlendirmelidir. Tam da şimdi büyük başarmanın ve zafer elde etmenin zamanıdır. Halkımızla birlikte direnerek kazanacağız” dedi.
ANHA