15 Şubat 2018 Perşembe

86 kadın ve LGBTİ örgütünden “Tutuklu transların talepleri kabul edilsin” çağrısı..!


Tekirdağ 2 No’lu Cezaevi’nde tutulan trans kadın tutuklu Diren Coşkun, cezaevindeki hak ihlallerinin son bulması, ameliyat ve tedavi hakkının iadesi için ölüm orucuna başladı.
TRANS KADIN TUTUKLU DİREN COŞKUN ÖLÜM ORUCUNDA
25 Ocak’tan bu yana ölüm orucu eylemini sürdüren Diren’e bir destek de Kıvılcım Arat’tan geldi. Arat, Twitter’da, “Diren’in talepleri karşılanana kadar ölüm orucuna devam ettiğimi beyan ediyorum” dedi.
KIVILCIM ARAT, TRANS KADIN TUTUKLU DİREN COŞKUN’A DESTEK İÇİN ÖLÜM ORUCUNA BAŞLADI
86 kadın ve LGBTİ örgütü de, “Diren’i ölüm orucuna iten epilasyon, hormon tedavisi ve ameliyat hakkının gaspının temel ve ertelenemez bir varoluş hakkının gaspı olduğunu tekrar ediyoruz” ortak bir metne imza attı.
Diren’in ve tüm trans mahpusların ameliyat, hormon tedavisi ve epilasyon gibi talepleri birer insan hakkı olarak acilen karşılanması talep edilen metinde kadın ve LGBTİ örgütleri, cezaevlerindeki transfobik şiddet, taciz, erkek egemen, keyfi ve hukuk dışı uygulamaların da derhal son bulmasını istedi.
Kadın ve LGBTİ örgütleri tarafından yayımlanan metin şöyle:
Tekirdağ 2 No’lu cezaevinde tutuklu olan Diren Coşkun 25 Ocak 2018 tarihinden itibaren cezaevinin transfobik uygulamalarına karşı, Kıvılcım Arat da Diren’in sesine ses olmak için 6 Şubat 2018’de ölüm orucuna başladı.
Biz aşağıda imzası bulunan kadın ve LGBTİ+ kurumları ölüm orucundaki Diren’e ve onunla birlikte tecrit altında tutulan diğer bir trans mahpus Buse’ye uygulanan insanlık dışı tecritin kaldırılması, görevlilerin trans mahpuslara yönelik ayrımcı söylem ve uygulamalarının son bulması için sesleniyoruz.
Diren’i ölüm orucuna iten epilasyon, hormon tedavisi ve ameliyat hakkının gaspının temel ve ertelenemez bir varoluş hakkının gaspı olduğunu tekrar ediyoruz.
Diren’in ve taleplerinin yanında olduğumuzu beyan ederek bunları ısrarla bir kez daha ilgili kurumların dikkatinize sunuyoruz: Diren’in ve tüm trans mahpusların ameliyat, hormon tedavisi ve epilasyon gibi talepleri birer insan hakkı olarak acilen karşılansın, cezaevlerindeki transfobik şiddet, taciz, erkek egemen, keyfi ve hukuk dışı uygulamalar son bulsun.