13 Şubat 2018 Salı

AKP-MHP İKTİDARININ: Muhalifleri susturma operasyonu sürüyor..!


Afrin'e "Zeytin Dalı Harekatı"nın başladığı 20 Ocak tarihinden itibaren yurt genelinde sosyal medya paylaşımlarından dolayı çok sayıda kişi için soruşturma başlatıldı, gözaltılar, tutuklamalar yaşandı. Son olarak Hatay, Antalya ve Balıkesir'de çok sayıda kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Şimdiye kadar gözaltına alınanlar arasında EMEP, ÖDP, Halkevleri, SYKP, HDP, DİSK, Eğitim Sen ve İHD üyeleri yer alıyor.
9 EMEP ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI
Balıkesir'in Merkez, Edremit ve Ayvalık ilçelerinde aralarında Eğitim Sen ve EMEP üyelerinin bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.
Afrin'e "Zeytin Dalı Harekatı"nın başladığı 20 Ocak tarihinden itibaren yurt genelinde sosyal medya paylaşımlarından dolayı çok sayıda kişi için soruşturma başlatıldı, gözaltılar, tutuklamalar yaşandı.
Son olarak Balıkesir Merkez, Edremit ve Ayvalık ilçeleri olmak üzere 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Eğitim Sen ve Emek Partisi (EMEP) üyesi olduğu belirtildi. 9 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili henüz bir gerekçe belirtilmedi.
Evrensel'in haberine göre Balıkesir'in Merkez, Edremit ve Ayvalık ilçelerinde sabah saat 7.30 sularında Edremit Eğim Sen Yürütme Kurulu üyesi Kemal Yadırgı, Eğitim Sen Balıkesir Şube Mali Sekreteri İbrahim Coşkun ile EMEP üyeleri İbrahim Gümüştaş, Mehmet Tank, Fatma Gün, Erdinç Kırova, Süleyman Demirözer, Kamil Yadırgı ve ÖDP Ayvalık İlçe Başkanı Kemal Gözüyaşlı gözaltına alındı. Erdinç Kırova'nın evinde arama yapılarak, Kamil Yadırgı'nın ise iş yerinden gözaltına alındığı bildirildi.
Yapılan ev aramalarında bilgisayar ve cep telefonlarına el konulduğu ifade edildi. Savcılık tarafından çıkarılan gözaltına kararının gerekçesi belirtilmedi.
Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan'da gözaltılara sosyal medya hesabından, 'Balıkesir emniyeti ve savcılığının uygulamaları gözaltı sayısına göre performans mı alıyorlar sorusunu akla getiriyor. Bugüne EMEP üyelerinin de bulunduğu sendikacı ve siyasetçilere gözaltıyla başladık. Asıl suç ifade özgürlüğünü ve siyaset hakkını engellemektir." ifadelerini kullandı.
HATAY'DA EV BASKINLARI VE GÖZALTILAR
Hatay’da da sabah saatlerinden itibaren onlarca eve baskın düzenlendi, toplamda 27 kişilik bir gözaltı listesi olduğu öğrenildi.
Gözaltına alınanlar arasında Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Hatay İl Eş Başkanı Hülya Kavuk, SYKP üyeleri İzzet Koldan, Mert Arslanyürek, Çınar Taş; DİSK Genel İş Antakya Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, HDP Hatay İl Eş Başkanları Kerem Nalbant ve Sultan Başaran ile parti üyesi Çetin Sakallı, Eğitim Sen üyeleri Gülizar Işık ve Nidal Çay, Hatay Barosu eski yöneticisi Avukat Adnan Eryılmaz ve İHD Antakya Şube Başkanı Mithat Can ile Şube Sekreteri Servet Akbaba'nın olduğu öğrenildi.
ANTALYA'DA DA GÖZALTILAR YAŞANDI
Antalya da bu sabah sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek evlere yapılan baskınlarda gözaltılar yaşanıyor.
DİSK Gıda-İş Antalya örgütlenme uzmanı Mustafa Aykara ve Halk Evleri MYK üyesi Kutay Meriç sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınlarda gözaltına alındı. Gözaltıların sürdüğü ve yeni gözaltıların olduğu iddiaları var.
Halkevleri'nden yapılan açıklamada, "MYK Üyemiz Kutay Meriç bu sabah yapılan ev baskınıyla gözaltına alınmıştır. Barışı savunmak, halkın yaşam alanlarına sahip çıkmak suç değildir, Kutay Meriç derhal serbest bırakılsın" ifadelerine yer verildi