13 Şubat 2018 Salı

Erdoğan hedef gösterdi, polis HDP eski eşbakanı Serpil Kemalbayı gözaltına aldı..!


HDP’nin 10 Şubat’ta yapılan kongresinde Eş Genel Başkanlık görevini devredip, PM üyesi seçilen Serpil Kemalbay, hakkındaki yakalama kararı doğrultusunda ifade vermek için Ankara Adliyesi’ne gitti. Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, adliye binasına girmek üzere iken önünü kestikleri Kemalbay’ı gözaltına aldı. Hakkında çıkarılan yakalama kararı konusunda doğrudan savcılığa ifade vermek isteyen Kemalbay, Ankara TEM Şube binasına götürüldü.
HDP kongresi öncesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun da bulunduğu 7 isim gözaltına alınmış, Kemalbay'ın da aralarında bulunduğu 17 isim hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı.
Kemalbay’ın, İstanbul Esenyurt’taki evinde de sabah saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlenmişti. Evin kapısını kıran polisler içeride uzun süre arama yapmıştı.
Kemalbay’a yönelik gözaltı işleminin, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin bugünkü grup toplantısında Serpil Kemalbay’ı hedef göstermesi sonrasında olması ise dikkat çekti. Erdoğan, konuşması sırasında salondakilere slayt gösterisi izleterek, aralarında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Serpil Kemalbay'ın da olduğu CHP ve HDP'leri 'terör sevici' diye nitelemişti.