14 Şubat 2018 Çarşamba

Gözaltındaki Serpil Kemalbay açlık grevine başladı..!


HDP Kongresi öncesi HDP bileşenlerine dönük gerçekleştirilen gözaltı operasyonu kapsamında aralarında Serpil Kemalbay’ın da olduğu 17 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştı.
HDP’nin 11 Şubat’ta yapılan kongresinde Eş Genel Başkanlık görevini devredip, PM üyesi seçilen Serpil Kemalbay, hakkındaki yakalama kararı doğrultusunda ifade vermek üzere gittiği Ankara Adliyesi’nde dün (13 şubat) gözaltına alınmıştı.
Terörle Mücadele (TEM) ekiplerinin, adliye binasına girmek üzere iken önünü keserek gözaltına aldıkları Kemalbay, hala Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde tutuluyor.
Gözaltında tek başına tutulan ve kendisine gönderilen elbiseleri içeri alınmayan Kemalbay, haksız ve hukusuz gözaltı ve soruşturmaya karşı açlık grevine başladığını duyurdu. Kemalbay’ın, avukatları aracılığıyla gönderdiği mesaj söyle:
İnsanın insan kul olmadığı, özgür, eşit, demokratik bir toplumu elbirliği ile inşa edeceğiz.Birlikte mücadele edecek, barış içinde yaşamı birlikte kuracağız. İçeride, dışarıda mücadeleye devam. Biz kazanacağız, kadınlar kazanacak, halklarımız kazanacak. Yürekten sevgi ve selamlarımla.