14 Mart 2018 Çarşamba

ABD’de binlerce öğrenci bireysel silahlanmayı protesto etti..!


ABD’de 14 Şubat’ta Florida eyaletinde bir lisede 17 kişinin öldürülmesiyle liselilerin bireysel silahlanmaya karşı başlattığı eylemler sürüyor.
Bugün (14 Mart) Marjory Stoneman Douglas Lisesi’ndeki katliamın birinci ayında ABD’deki 50 eyalet çapında öğrenciler, yerel saatler sabah 10.00’u gösterdiğinde sınıflarında ayağa kalktı ve hep birlikte okuldan dışarı çıktı.
Lisenin eski öğrencilerinden 19 yaşındaki saldırganın yarı otomatik tüfekle katlettiği 14’ü öğrenci 17 kişinin anısına en az 17 dakika boyunca ders bırakma eylemi yapıldı.​
Beyaz Saray önünde oturma eylemi
Başkent Washington’da öğrenciler ABD Kongresi ve Beyaz Saray önünde oturma eylemi yaparak ülke çapında silah kontrolü yasası çıkarılmamasına tepki gösterdi. Öğrenciler tepki olarak Beyaz Saray’a sırtını döndü.
New York’ta yürüyüşe geçen öğrenciler tüm sokakları kapladı. Bütün kentlerde benzer sahneler yaşandı.
Öğrenciler “Onlar öldü, biz yaşıyoruz”, “Artık yetti”, “Bir daha asla”, “Silah lobisi için feda edilecek hayatımız yok”, “Hayatlar lobilerden değerlidir” sloganları attı.
Yapılan açıklamada, Kongre üyelerinin okulları ve mahalleleri saran silah şiddeti karşısında üzüntülerini ve dualarını tweetlemekten başka bir şey yapmadıklarını belirtilerek parlamentonun bir an önce harekete geçmesi istendi.
Washington’da yürüyüş yapılacak
Silah karşıtı öğrenci hareketi, eyalet yönetimlerine baskı uygulamaktan NRA’ya karşı boykot kampanyası düzenlemeye varan eylemlerle giderek güçleniyor.
Öğrenci hareketi, 10 gün sonra başkent Washington’da ülkenin dört bir yanından öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla çok büyük bir silah karşıtı yürüyüş düzenleyecek.
Son olarak NRA’nın tehditleri karşısında Trump, tüfek alma yaşının 18’den 21’e çıkarılması önerisinden vazgeçmişti.