18 Mart 2018 Pazar

Afrin yönetimi ve YPG’den ilk açıklama..!

Afrin Kantonu yöneticileri ve YPG sözcüleri, Afrin kent merkezinin kontrolünün TSK ve ÖSO mensuplarının eline geçmesiyle ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.
BBC Türkçe’nin haberine göre, TSK ve ÖSO’ya karşı savaşın devam ettiğinin ifade edildiği açıklamada, “Güçlerimiz Afrin’in her yerindedir. Sivillerin öldürülmesini önlemek ve çetelere darbeyi vurmak için savaş yeni bir taktikle yeni bir aşamaya geçmiştir” ifadesine yer verildi.
Açıklamayı okuyan Afrin Kantonu Eş Başkanı Osman Şeyh İsa, şu ifadeleri kullandı:
Afrin’de daha büyük katliamların önüne geçmek için halkımızı Şehba ve Şerawa bölgelerine çektik. Türk devleti Afrin’e bayraklarını asmış olabilir. Bizim çekilmemiz bir yenilgi değil, mücadelenin daha da büyütülmesi ve her yere yayılmasıdır. Türk devletinin işgaline karşı mücadelemiz her alanda devam edecek. Savaş yeni taktiklerle yeni bir aşamaya geçmiştir. Türk devletini topraklarımızdan söküp atana kadar her yerde mücadelemiz devam edecek.”
RUSYA’YA ELEŞTİRİ
Osman Şeyh İsa açıklamasında ayrıca Rusya’yı sert bir dille eleştirdi.
İsa, “Türk devleti bölgenin bin yıllardır bu topraklarda yaşayan insanlarını göçerterek başka kişileri getirip yerleştirme politikasını Rusya’nın desteğiyle yaptı” diye konuştu.
BM’YE HEM TEPKİ HEM ÇAĞRI
Uluslararası Koalisyon’un, Avrupa Birliği’nin ve Birleşmiş Milletler’in eleştirildiği açıklamada, “Onların sessizlikleri ile bu saldırılar gerçekleşmiştir” denildi.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne ‘sessiz kalmama’ ve ‘ikiyüzlülük yapmama’ çağrısının yapıldığı açıklamada, “Türk devletine baskı yapması” çağrısı yapıldı.
SURİYE DEVLET HABER AJANSI SANA: 'TÜRK GÜÇLER AFRİN’İ İŞGAL ETTİ'
Öte yandan, Suriye devlet haber ajansı SANA, Afrin’in TSK ve ÖSO’nun kontrolüne geçmesiyle ‘Türk güçler Afrin’i işgal etti, yerel halkı kentten çıkartıyor’ başlığıyla haberleştirdi.
Haberde ÖSO güçleri için “terörist paralı askerler” ifadesi kullanıldı.
SANA, kentte birçok evin hasar gördüğü ve yağma olayları yaşandığı öne sürdü.
Türk yetkililer Afrin Harekatı’nın başından bu yana, sivillerin zarar görmemesi her tür önlemin alındığını, sivillerin asla hedef alınmadığını öne sürüyor.