12 Mart 2018 Pazartesi

Batman Belediyesinden Atanan Kayyımdan, Yılmaz Güney Sineması için ikinci anket..!


Batman Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Şevket Ertuğ Aksoy, Yılmaz Güney Sineması’yla ilgili anket yaptı. “Sinema mı yoksa yeşil alan mı yapılsın” sorusunu yöneltildiği anketten, yüzde 67 ile sinema yapılsın sonucu çıktı. Ertuğ, yeni bir anket çalışması daha yaparak bu kez “Sinema mı yoksa cami mi yapılsın” diye sordu. Anket halen devam ediyor.
Sinema salonu olmayan kentte, Batman Belediyesi tarafından 2001 yılında, Yılmaz Güney Sinema Salonu inşa edildi. Kentteki sosyal, sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği de yapan salon, kentin AVM’lerdeki cep sinemaları dışındaki tek sineması olarak hizmet verdi.
İLK PROJE 2016’DA YAYINLANDI
DBP’li belediye başkanının, Eylül 2016’da görevden alınmasından sonra, kayyım olarak görevlendirilen Batman Vali Yardımcısı Şevket Ertuğ Aksoy, internet sitesinden Yılmaz Güney Sineması’nın yeniden imar edileceğini açıkladı ve yeni imar projelerinin fotoğraflarının yer aldığı bir anket çalışması başlattı.
Yılmaz Güney Sineması’nın yeniden imar edilmesi ile ilgili olarak internet sitesi üzerinden yapılan anket çalışmasında “İlimiz Yılmaz Güney Sineması, 3 imar planından hangisini beğeniyorsunuz?” sorusu yöneltildi. Üç farklı projenin yer aldığı anket çalışmasının sonuçlanması ardından halkın seçmiş olduğu proje için çalışmalar başlatılacağı belirtildi.
Belediyenin anket çalışması devam ederken, sinema salonunda 30 Ocak 2017 tarihinde yangın çıktı. Salonun üst katındaki makine ve arşiv odasının bulunduğu bölümden alevlere Batman Belediyesi’ne ait itfaiye ekiplerinin müdahalede zorlanınca TÜPRAŞ Rafinerisi İtfaiyesi de müdahalede bulundu. Ancak müdahalelere rağmen Yılmaz Güney Sinema Salonu kullanılamaz hale geldi.
ANKETTE YÜZDE 67 İLE SİNEMA YAPILSIN KARARI ÇIKTI
Şevket Ertuğ Aksoy, 3 Mart 2018’de Twitter hesabından, sinema salonunun geleceği ile ilgili anket yaptı. Aksoy, ankette, “Yeniden Yılmaz Güney Sinema Salonu mu yapılsın yoksa alan yeşil alan olarak mı düzenlesin?” sorusunu yöneltti. Ankete katılanların yüzde 67’si “Tekrar sinema yapılsın” seçeneğini işaretledi.
67%Sinema Tekrar Yapılsın
33%SinemaYeri YeşilAlan Olsn
ANKETE CAMİ SEÇENEĞİ DE EKLENDİ
Anketin altına yapılan bazı yorumlarda, sinemanın yerine cami yapılması istendi. Şevket Ertuğ Aksoy, bugün “Yaptığımız anket sonucu Yılmaz Güney Sinemasının tekrar yapılması talep edilmektedir. Vatandaşlarımız bir kısmı da mevcut yere camii yapılmasını istemekte ve şıklarda neden camii yok diye sormaktalar. Bir ankette bu şekilde yapmak istemekteyim” yeni bir anket başlattı.
Halen devam eden ankete, bugün saat 16.00 sıralarına doğru yaklaşık 18 bin kişi katıldı. Ankete katılanlardan yüzde 76’sı “sinema yapılsın” derken, yüzde 24’ü ise “cami yapılsın” dedi. (BATMAN/DHA)