18 Mart 2018 Pazar

Rusyada Sandıkta Putin Çıktı..!

Rusya’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verme işleminin sona ermesinin ardından usya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya’da yapılan devlet başkanlığı seçimlerini sandık çıkış anketine göre yüzde 73.9 oy oranı ile kazanan isim olarak belirlendi.
Putin’e en yakın isim Komünist Parti'nin adayı Pavel Grudinin, oyların yüzde 11.2’sini alarak ikinci, Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovskiy yüzde 6.7 oy oranıyla üçüncü, liberal kadın aday Kseniya Sobçak 2.5 oyla dördüncü ve liberal Yabloko Partisi'nin adayı Grigoriy Yavlinskiy, yüzde 1.6 oy oranı ile beşinci oldu.
Bu sonuçla Putin'in iktidarı 2024'e kadar devam edecek.
Rusyada seçime katılım yüzde 63.7'te kaldı. Katılımın 2012 seçimlerine göre daha düşük olduğuna dikkat çekildi..
Putin, seçim zaferini Kızıl Meydan'daki kalabalığa hitap ederek kutladı. Halka teşekkür eden Putin, birlik çağrısı yaptı.P
utin, Manej Meydan’ındaki zafer konuşmasının ardından seçim kampanyasının yürütüldüğü merkezde basının sorularını yanıtladı. Rus liderin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Yeni devlet başkanlığı dönemimde işler eskisi gibi devam etmeyecek. Yeni bir atılım yapmamız gerekiyor.
Seçmenlere minnettarım.
(Yeni dönemde Rusya’nın yeni bir Putin mi, yoksa eski Putin’i mi göreceği sorusu karşısında) Her şey akıyor, her şey değiyor.
(İngiltere topraklarında bir çeşit sinir gazı ile zehirlenip komaya giren eski Rus çifte ajan ve kızının başına gelenler hakkındaki bir soru karşısında) İngiltere’de askeri düzeyde bir sinir gazı kullanılmış olsaydı kurbanların sayısı çok daha fazla olurdu. Rusya’nın elinde bu tür silahlar yok. Kimyasal silahlarımızın hepsini uluslararası gözlemcilerin denetiminde imha ettik. Rusya’nın böyle bir şey yapacağını söylemek, anlamsız laflar, saçmalık. Soruşturma sürecinde İngiltere hükümetiyle çalışmaya hazırız.
Hükümetteki herhangi bir değişiklik resmi olarak yeni dönemde görevime başlamam ardından yapılacak.
Şu an için herhangi bir anayasal reform planım yok.
(Bir sonraki seçimlerin düzenleneceği 2024’ten sonra da seçimlerde aday olmayı planlayıp planlamadığı sorusu karşısında) İsterseniz yılları sayalım. Şu anda böyle bir soru soruluyor olması komik. Zira 100 yaşına kadar burada (devlet başkanlığı koltuğunda) oturacak değilim.