30 Nisan 2018 Pazartesi

AKP-MHP İktidarını Taksim Korkusu Sardı..!


Polis İstanbul'da 1 Mayıs öncesi başta Taksim Meydanı olmak üzere pek çok merkeze bariyerler kurdu, polisler "huzur ve güven denetimi" adı altında GBT taramalarına başladı.
Polis, 1 Mayıs için Taksim Meydanı'nın birçok noktasına bariyerler yığdı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gece saat 01.00'den itibaren TIR'larla getirilen bariyerler, İstiklal Caddesi girişi, Cumhuriyet Anıtı çevresi gibi noktalara konuldu. İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm yollara da bariyerler indirildi.
Öte yandan İstanbul'da polis 1 Mayıs öncesi, bin 800 personelle 360 noktada vatandaşlara kimlik kontrolü ve üst araması yaptı. Denetimlere polis helikopteri de havadan destek verdi.
İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü 1 Mayıs dolayısıyla Taksim Meydanı'na çıkan yollar araç trafiğine kapatıldı, çevik kuvvet ekipleri de bölgeye gitti.
Saat 04.00'ten etkinlik bitimine kadar trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından dün açıklanmıştı.
AA'nın aktardığına göre; polis ekipleri, sabah saatlerinden itibaren Taksim Meydanı'na çıkan Tarlabaşı Bulvarı'nı, Gümüşsuyu, Sıraselviler, Halaskargazi ve Cumhuriyet caddeleri ile ara yolları araç trafiğine kapattı. Ekipler, meydana çıkan yolların giriş kısımlarına polis araçları ve bariyerler koydu. Çevik kuvvet ekipleri de bölgeye gitti. Ayrıca, kutlamaların yapılacağı Maltepe sahiline çıkan ara yollar barikatlar ve çekici araçlarla kapatıldı.