30 Nisan 2018 Pazartesi

Emeğin Sermayeye Karşı Birlik Dayanışma ve mücadele Günü 1 Mayıs Bütün Emekçilere Kutlu olsun..!


Bugün bundan tam 132. yıl önce işçi sınıfının yaşanılacak bir dünya için grev bayrağını açtığı Amerikanın Şikago kentinde 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü'nde işçi ve emekçiler, yurdun dört bir yanında OHAL ve sömürüye karşı emek, barış ve demokrasi için alanlara çıkacak. Dünyanın ve Türkiyenin dört bir yanında 1 Mayısta emekçiler alanları kuşatacak.
İşçiler, Emekçiler, Gençler, Kürdistan’ın yoksulları, Emekçi Kadınlar:
Amerikan işçilerinin kanlarını akıtma pahasına açtıkları 1 Mayıs kavga bayrağı altında dünya işçileri ve emekçilerinin birleşip burjuva kapitalist sömürücü düzene karşı savaşmalarının 145. yıldönümündeyiz. 131 yıldır, İşçi sınıfını birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs dünya işçi sınıfını uluslararası sermaye ile savaşım ve sermayeye karşı güç gösterisi günleri oldu. 1 Mayıs'larda dünyanın ezilen ve sömürülen halkların ve ulusların savaşımlarıyla, işçi sınıfını birleşik mücadelesiyle dayanışma içinde oldular; 1 Mayıs’ları, emperyalizme, faşizme ve gericiliğe karşı mücadele günleri yaptılar.
İşçiler, Emekçiler, Devrimciler, Gençler, Kadınlar; İşçi ve emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 2018’de 1 Mayıs'ı emperyalizme, faşizme ve sermayeye karşı mücadele günü yapabilmek ve onun devrimci özünü yaşatabilmek için; 1 Mayısın içeriğinin boşaltılmasına, düzen sınırlarına hapsedilmesine ve sendika ağalarınca sisteme bağlanma çabalarına karşı, 1 Mayıs’ta tüm gücümüzle alanlara çıkalım ve 1 Mayıs’ın, 1 Mayıs Taksim Alanı’nın özgürleşmesi ve yasakların kırılması savaşımını, demokrasi ve özgürlük savaşımının geliştirilmesi, şeflik rejiminin önüne barikat kurmak, OHAL kuşatmasını dağıtmak için için manivela yapalım.
Çeşitli ulus ve ulusal azınlıklardan Türkiye işçi ve emekçiler olarak, 1 Mayıs’ta alanlara çıkarak gücümüzü faşizme ve sermayeye düzenine karşı gösterelim, İstanbul’da “1 Mayıs Taksim Alanı’nın yüz binlerin sesini buluşturmak için 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz” şiarıyla güçlerimizi birleştirip, 1 Mayıs’ı faşizme ve sermayeye karşı baskı, sömürü ve zulüm zincirlerinin kırıldığı mücadele günü yapmak ve faşist kuşatmayı yarmak için  her yerde alanlara çıkalım.
Yaşasın 1 Mayıs!
Biji yek Gulan!
Faşizme ölüm halka özgürlük!
Yaşasın hakların kardeşliği!
Kahrolsun emperyalizm kapitalizm!
Yaşasın sosyalizm!
Yaşasın proletarya enternasyonalizmi!