19 Nisan 2018 Perşembe

Selahattin Demirtaşın Cumhurbaşkanlığı adaylığı Düzleminde HDP Etrafında Birleşik Bir Seçim Bloku Örerek Halkların Alternatifsiz Olmadığı Ortaya Konmalıdır..!


Devrimci, Demokrat, Sosyalist, Alevi, Kürtler Baskın Seçimde Umutsuzluğa Umuda Dönüştürmek İçin Amaları Fakatları Bir Yana Bırakarak, Selahattin Demirtaşın Cumhurbaşkanlığı adaylığı Düzleminde HDP Etrafında Birleşik Bir Seçim Bloku Örerek Halkların Alternatifsiz Olmadığı Ortaya Konmalıdır..!
24 Haziran 2018'de hem Cumhurbaşkanlığı ve hem de parlamento seçimleri yapılacak. Seçimlerde faşist şeriatçı AKP-MHP-BBP Cumhur ittifakı adı altında seçimlere katılacak. Bu faşist şeriatçı ittifakının darbelenmesi ve koyu karanlık bir faşist Hitler taslağı şeflik rejiminin önünün alınması için devrimci-demokrat ve ilerici muhalefetin Selahattin Demirtaşın Cumhurbaşkanı adaylığı etrafında HDP etrafında güçlü birleşik bir devrimci-demokrat seçim çalışmasının örgütlenmesi mümkündür.
Elbette AKP-MHP faşist ittifakı devletin tüm olanaklarını kullanarak, faşist baskı ve kuşatmayı artırarak, hile ve desiselerle, korkuları büyütüp, milliyetçi ve dinci gericiliği körükleyerek, yığınları zehirleyip şeflik rejiminin önünü açmaya çalışacak. 
Neki AKP-MHP faşist Cumhur ittifakının halk düşmanı planları alternatifsiz değildir. Bu alternatifi toplumun çoğunluğunu oluşturan çeşitli ulus ve ulusla azınlıklardan emekçilerin, iş, ekmek ve özgürlük istemlerine yanıt olan HDP yaratabilir. 
İşçilerin, emekçilerin ve ezilen ve sömürülenlerin çıkarlarını savunan, demokrasi-özgürlük ve halkların kardeşliği şiarını bayraklaştıran, kurulu sisteme dokunan, devrimci olanakları genişleten bir hatta duran HDP, Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla emekçilerin ve Kütlerin birleşik savaşımının büyütülmek hiçte güç olmayacaktır. 
Seçimlerin kurtuluş olmadığını ve sistem temelden devrimle yıkılmadan emekçilerin lehine köklü ve kalıcı çözümlerin olmayacağı bir gerçekliktir.
Ama öylede devrimci ve sosyalistlerin seçimlere seyircisiz kalması söz konusu olmaz. Haliyle Cumhurbaşkanlığı seçimine, devrim ve sosyalizm şiarlarını bayraklaştırmak ve burjuva kapitalist sistemi teşhir edilip, yığınları aydınlatıp sistemden koparıp devrimci kavgaya katmak: 
Faşist dinci, baskı terör yasaklara ve OHAL rejimine dur demek için: Yoksulluğa, sefalete ve zamlara hayır demek için: Rüşvet, yolsuzluk ve talancılardan hesap sormak için: Grevli, toplu sözleşmeli, özgür sendika hakkı için: Herkese iş, taşeronluğa son, güvenceli çalışma ve insanca yaşam için: Grev ve sendikal örgütlülüğün önündeki engellerin kaldırılması için: Her türden polis zulmü, işkencenin yasaklanması ve katliam ve işkencelerin yargılanması için: bilimsel, laik demokratik eğitim ve özerk, demokratik üniversite için: Herkese parasız eğitim ve parasız sağlık için: Zorunlu din dersleri ve diyanet işleri başkanlığının kaldırılması için, Cemevlerinin ibadet yeri olarak kabul edilmesi ve din ve mezhepler üzerindeki her türlü baskı ve yasakların son bulması için: Kürt ulusuna kendi kaderini tayin hakkı, tam hak eşitliği, inkar ve imha resmi devlet politikasının son bulması ve eşit, özgür ve kardeşçe birlik için: Kadına şiddete ve kadın kırımına son demek için: Zindanlardaki tutsaklara özgürlük ve F Tipi zindanların kapatılması için: Sınırsız politik örgütlenme özgürlüğü ve düşünce yaymanın önündeki tüm engellerin kaldırılması için: Halkların kucaklaşması ve barış için: devrimci - sosyalist - demokrat ve ezilen - sömürülenlerin gücünü açığa çıkartmak, egemen sınıfların kuşatmasını yarmak, boykotu-sandığa git ama boş geçersiz oy ver tutumuna hayır demek, demokrasi, özgürlük ve halkların kardeşliği belgisini yükseltmek için: tek kişilik Hitler taslağı şeflik rejimine geçit vermemek için:
Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde, halk düşmanlığından sınır tanımayan faşist, şeriatçı, hırsız, vurguncu, katil bilumum faşist şeriatçı blokun adayı Erdoğan’a ve Cumhur ittifakına oy vermeyip hesap sormak için birleşik emekçi savaşımı yükseltme zamanı . 
AKP-MHP ittifakıyla şeflik rejimine geçilerek faşist şeflik rejimi pekiştirilerek işçi ve emekçilerin, Kürtlerin ve Alevilerin dahası tüm sisteme muhaliflerin güçlerin tasfiyesi amaçlanıyor. 
İşçilerin, emekçilerin, Alevilerin, Kürtlerin dahası ezilen ve sömürülen yığınların demokrasi-özgürlük ve halkların eşitliği, özgürlüğü kardeşliği taleplerini savunan, kurulu düzeni dokunan-onun değişimi ve dönüşümü için tüm faşist baskı, kuşatma ve gözaltı terörüne rağmen mücadele eden HDP’nin etrafında güçlü bir eylem ve güç birliğinin örülerek emekçi halkların alternatifsiz olmadığının ortaya konması gerekiyor. HDP bu süreçte halkın nabzını yakalayan ve Kürdistandan batıya emekçiler üzerinde enternasyonlist bir güven etki bırakan Selahattin Demirtaş, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmeli ve seçimler Demirtaş etrafında örülmeli ve HDP'nin parlamento dışına itilme saldırısı, " Hitle taslağı Şeflik Rejimine geçit vermeyeceğiz" şiarıyla tüm faşist baskı, saldırı ve kuşatma boşa çıkarılarak, devrimci-demokrat ve ilericilerin gücü açığa çıkarılmalıdır.
Biliyoruz ki, işçilerin, emekçilerin ve Kürt halkının temel ve acil ekonomik ve politik taleplerinin seçimlerle gerçekleşmesini mümkün değildir. Yılların deneyimi, işçilerin ve emekçilerin taleplerini bu yolla hiç bir kazanımın elde edilmediği-edilmeyeceğini açıkça göstermiştir. Bütün talepler bugüne kadar hep, seçimler-parlamento dışı alanlarda, sokaklarda, fabrikalarda vb. yerlerde faşist diktatörlüğe karşı dişe diş mücadele edilerek kazanıldı. Bundan sonra da böyle kazanılacaktır.
AKP-MHP faşist ittifakının devleti Türk İslam sentezi zemininden yeniden inşa etmede başat bir adım olarak gündemleştirilen baskın seçim dayatmasında , okun sivri ucu faşist Cumhur ittifakının faşist şeflik rejiminin ilan edilmesi planının bozulmasına yönelmelidir. 
Demokrasi özgürlük ve halkların kardeşliğinde ileri bir adım için HDP umutsuzluğa umut olmalıdır.
Seçim çare değil, kurtuluş devrimde!