28 Nisan 2018 Cumartesi

Cezaevinde göz göre göre bir ölüm daha: Öğretmen Halime Gülsu vefat etti..!


Hastalığına rağmen tedavisi yapılmayan ve ısrarlı tepkiler görmezden gelinerek tahliye edilmeyen Halime Gülsu’ya gözaltı ve cezaevi süreçlerinde ilaçlarının verilmediği de medyaya yansımıştı.
5 Şubat’ta terör polisleriyle operasyon yapan Mersin Emniyeti, mağdur ailelere yardım için içli köfte yapıp satarak gelir sağlayan 80 ev hanımını gözaltına almış, 20 Şubat’ta da bu kişiler tutuklanmışlardı.
Bu paraları eşleri cezaevinde olanlara vermekten tutuklanan kadınlara gözaltındayken yapılan işkence ve başlarını açtırma girişimleri gündeme gelmişti.
80 kadın arasında bulunan ve sistemik lupus eritemazus hastalığı olan Halime Gülsu’ya 15 günlük gözaltı sürecinde ilaçlarının verilmediğini kardeşi sosyal medya üzerinden yetkililere ve kamuoyuna duyurmaya çalıştı.
Ancak bu çığlığı duyan yetkili çıkmadı. Halime Gülsu cezaevindeyken 25 Nisan’da hastaneye götürüldü. Gülsu, rahatsızlığından dolayı 20 Şubattan sonra iki kez komaya girdi, bir defasında da dili boğazına kaçtı. Tüm bunlara rağmen cezaevinde tutulmaya devam edildi.
21 kişilik koğuşta durumu giderek ağırlaşan Halime Gülsu, bugün sabaha yakın cezaevinde vefat eti. Gelişmeyi, kardeşi Zübeyr Gülsu sosyal medya üzerinden şu ifadelerle duyurdu:
"Kardeşim Halime Gülsu bu gece vefat etti… Başımız sağolsun… Bir hesap daha ahirete kaldı, sorumluluğunu yerine getirmeyenlere hukuk önünde Allah'ın izniyle hesap soracağız…"
Zübeyr Gülsu: Annemin hala haberi yok, yurt dışındayız, cenazesine gidemiyoruz, içimiz yanıyor
Halime Gülsu’nun kardeşi, Twitter hesabından şu bilgileri de paylaştı
"Babam 2.5 sene önce vefat etti, şimdi de gözümüzün nuru biricik kız kardeşimiz devlet tarafından hiçbir suçu olmadığı halde cezaevine konuldu ve bilinçli bir şekilde ölmesine göz yumuldu. Elimiz kolumuz bağlı, yurt dışındayız cenazesine gidemiyoruz, annemin hala haberi yok. İçimiz yanıyor.
TANRIKULU, ADALET BAKANINA SESLENDİ: VEBALİ BOYNUNUZA
Aktivist, hukukçu, insan hakları savunucusu, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, cezaevinde ölümlere ve zulümlere sessiz kalan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e Twitter hesabından şöyle seslendi:
”Halime Gülsu’nun tabutu… 20 Şubatta tutuklanmıştı. Hastaydı, ilaçları verilmedi, tedavi edilmedi ve yaşamını yitirdi. Cezaevinden morga, oradan toprağa! Binlerce hasta tutuklu var ölüm eşiğinde olan; sorularımıza, telefonlarımıza yanıt vermiyorsunuz, vebali boynunuza…”
KAYNAK: TR724