30 Nisan 2018 Pazartesi

Milletvekili adaylığı “mahalleyi” karıştırdı: 15 Temmuz kahramanı mı sahtekâr mı?..!


“15 Temmuz kahramanı” ilan edilen Şerife Boz, darbe girişimi sırasında mahallesindeki kadınları toplayarak kamyonuyla Taksim’e çıktığına ilişkin haberin kurgu olduğuna yönelik iddialara “Şehit aileleri yaptıklarımı, yaptıklarımla sembol olmamı kıskanıyorlar” diyerek yanıt verdi.
İddianın sahipleri ise 15 Temmuz’da hayatını kaybedenlerin aileleri. 15 Temmuz’da hayatını kaybeden Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, “şehit aileleri” olarak Boz’a dava açmaya hazırlandıklarını duyurdu.
Öte yandan Boz’un AKP aday adaylığı başvuru formundaki görev kısmına “15 Temmuz kahramanı” yazması dikkat çekti.
Boz’un durumu istismar ettiğini söyleyen Cambaz, şunları söyledi:
Evleri Taksim’e metroyla 10 dakikayken ve metro o gün bedavayken 16 Temmuz gecesi KUTLAMA ALANINA sürücülüğü olmadığı için kendi süremediği kamyonla gidip alana vardıklarındaysa sürücü koltuğuna oturarak gazetecilere poz veren ve onlarla birlikte düzmece bir haber üreterek milleti aldatıp her yerden yüklü miktarda para yardımı alan, kamyonlarını da İBB’ye kamyon yükü paraya satan, konferans için gittiği yerlerde özel olarak gezdirilmesi gerektiğini “Özel aracım nerede!” diye terör estirerek duyuran ve rezilliklere, istismara, dolandırıcılığa doymak bilmeyen bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz.
Fotoğrafın sahibi AA muhabiri: “Ben de utandım”
Boz’un kamyonlu fotoğrafını çeken Saliha Sultan da Twitter hesabı üzerinden attığı mesajlarla bu karenin öyküsünü anlattı.
Sultan, o dönemde Anadolu Ajansı’nda çalıştığını belirterek, fotoğrafı 16 Temmuz gecesi Taksim Meydanı’nda çektiğini söyledi ve şunları aktardı:
Dün gece huzursuzluktan sabaha kadar gözüme uyku girmedi açık söyleyeyim. Suçlamaları okudum vs. Fakat detaylara baktığımda Şerife Boz’un röplerinde, konuşmalarında ilk gece köprüde olduğunu belirttiğini görünce ben de utandım.
İnsan böyle bir varlık maalesef, duyduğu negatif düşünceler hemen zihnine yerleşiyor ve durup doğruyu görme gayretiyle meseleye bakmayı pek tercih etmiyor.