15 Ekim 2017 Pazar

Görgü tanıkları Şemdinlide Adem Kuyumcunun Askerlerce nasıl öldürüldüğünü anlatıyor: Öldürdükten sonra delilleri tuz döküp suyla temizlediler..!


Şemdinli’nin Tütünlü köyünde bahçesini sularken asker kurşunuyla can veren Adem Kuyumcu’nun vurulduğu anları anlatan görgü tanıkları, olaydan iki saat sonra savcı inceleme yapmadan olay yerinin tuz dökülerek suyla temizlendiğini söyledi. 
Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Tütünlü (Evliyan) köyünde bahçesini sularken karakoldan açılan ateşle öldürülen Adem Kuyumcu’yla ilgili görgü tanıkları konuştu. Köydeki tanıklar, Goman Karakolu'nun güvenlik kulübesinden açılan ateşle Kuyumcu’nun vücuduna 2 kurşunun isabet ettiğini ve olaydan hemen sonra hastaneye kaldırılmadığını söyledi.
‘HASTANEYE KALDIRMADILAR’
Askerlerin bahçeye gelerek Kuyumcu’ya serum taktığını söyleyen tanıklar, o anları şöyle anlattı: "Önce serum taktılar, sonra öldüğünü görünce koruculara haber verdiler. Daha sonra camii hoparlörlerinde anonsla Adem'in öldürüldüğü haberi verildi. Bunun üzerine köylüler olay yerine gitti. Adem'in cansız bedenini gören köylüler askerlere tepki gösterdi. 8 asker yaralandı. Daha sonra kendi imkanlarımızla cenazeyi Şemdinli Devlet Hastanesi'ne götürdük."
‘DELİLLERİ TUZ DÖKÜP SUYLA TEMİZLEDİLER’
Cenazenin daha sonra otopsi için Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü söyleyen tanıklar, savcının olay yerine uğramadığını ve olay yerindeki delilerin de olaydan iki saat sonra askerler tarafından tuz dökülerek suyla temizlendiğini ileri sürdü.